Consilierul lui Oprescu negocia mita intr-un parc din Bucuresti - referat DNA

Joi, 04 Iunie 2015, ora 17:30
3187 citiri
Consilierul lui Oprescu negocia mita intr-un parc din Bucuresti - referat DNA

Solomon Wigler, consilierul primarului Sorin Oprescu, s-a intalnit de mai multe ori cu un om de afaceri in Parcul Tineretului din Bucuresti, unde a negociat mita pe care urma sa o primeasca in schimbul interventiilor sale pe langa consilierii generali in vederea aprobarii construirii a doua supermarketuri.

In referatul prin care DNA solicita arestarea preventiva a lui Solomon Wigler, procurorii arata ca acesta i-a pretins unui om de afaceri suma de 15.000 de euro pentru a interveni pe langa consilierii din CGMB in vederea adoptarii unei hotarari de Consiliu General in sedinta din 28 aprilie 2015, privind acceptarea unei donatii de teren catre Municipalitate, necesare realizarii solutiei tehnice a accesului auto la un supermarket care urma sa se construiasca in zona bulevardului 1 Mai.

De asemenea, Wigler a acceptat sa intervina pe langa consilierii generali in vederea adoptarii unui proiect de hotarare privind aprobarea PUZ-ului pentru construirea unui supermarket din soseaua Alexandriei.

In seara zilei de 23 aprilie, in jurul orelor 20,23, Wigler l-a sunat pe omul de afaceri si i-a cerut sa se intalneasca in zona Parcului Tineretului din Bucuresti, lucru cu care acesta din urma a fost de acord.

La acea intalnire, Wigler a cerut suma de 15.000 euro pentru initierea si votarea hotararii legate de donatia terenului catre Primaria Capitalei, iar banii sa fie dati in mai multe transe a cate 4.000 - 5.000 de euro, respectiv sa ii faca un virament din contul bancar al sotiei omului de afaceri in contul sotiei lui Wigler.

Tot atunci, Wigler i-a inmanat omului de afaceri un post-it pe care a trecut numele sotiei sale, precum si banca unde are aceasta contul, respectiv BRD Dorobanti.

Pe 28 aprilie, urma sa aiba loc sedinta CGMB, in care trebuia sa se aprobe PUZ-ul pentru magazinul din Soseaua Alexandriei, respectiv aprobarea donatiei pentru proiectul din bd. 1 Mai.

In seara zilei de 27 aprilie, Wigler s-a intalnit din nou cu omul de afaceri in apropierea Parcului Tineretului, intalnire care a fost inregistrata audio-video de catre anchetatori.

Cu acea ocazie, cei doi au discutat din nou despre cuantumul mitei, iar Wigler l-a intrebat pe omul de afaceri daca i-a adus vreo suma, facand referire la banii care trebuiau remisi pentru aprobarea PUZ-ului pentru magazinul din Soseaua Alexandriei: "Tu le-ai adus ceva?... lor... tu ai adus ceva bani sau ceva?".

Procurorii noteaza ca, in urma acestei intelegeri, o transa din cei 15.000 euro pretinsi au fost transferati in data de 29 aprilie din contul sotiei omului de afaceri in contul sotiei lui Wigler.

La sedinta CGMB din 28 aprilie nu a fost aprobat insa PUZ-ul pentru magazinul din Soseaua Alexandriei si nici donatia aferenta proiectului din bd. 1 Mai.

Pe 12 mai, omul de afaceri s-a intalnit din nou cu Wigler in sediul Primariei Capitalei, iar consilierul i-a promis ca o noua sedinta a CGMB urma sa aiba loc in data de 28 mai.

Tot atunci, Wigler i-a pretins suma de 11.000 euro, diferenta pana la 15.000 euro ceruta pentru adoptarea hotararii de acceptare a donatiei si suma de 40.000 euro pentru interventiile sale in vederea adoptarii hotararii privind PUZ-ul pentru magazinul din Soseaua Alexandriei.

La data de 20 mai, Wigler a purtat o noua discutie cu omul de afaceri la sediul Primariei Capitalei, iar cu aceasta ocazie omul de afaceri i-a spus consilierului ca nu a fost adoptat proiectul de hotarare privind aprobarea donatiei aferente proiectului din bd. 1 Mai.

Wigler i-a raspuns ca a intervenit pe langa consilieri, insa nu a reusit sa obtina numarul necesar de voturi: "...n-a trecut donatia, da ti-am spus ca n-au avut...au fost 36...au lipsit doi oameni".

Ce avere are consilierul lui Oprescu, prins in flagrant cand lua spaga

In continuare, Wigler l-a asigurat ca la urmatoarea sedinta a CGMB din 27 mai sau 28 mai se vor aproba cele doua proiecte.

Pe 28 mai, omul de afaceri s-a intalnit cu Wigler in biroul acestuia din Primariei Capitalei, iar consilierul l-a asigurat ca in sedinta CGMB au fost aprobate cele doua proiecte.

In acest context, Wigler a convenit cu omul de afaceri ca in data de 3 iunie sa ii aduca suma de 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8 - 12 iunie.

Consilierul lui Oprescu, inregistrat video: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?"

Astfel, la data de 3 iunie, Wigler a fost surprins in flagrant de organele de urmarire penala in timp ce a primit suma de 25.000 euro de la omul de afaceri.

Citeste si:
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. Acesta s-a poziționat clar cu privire la...
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi, 21 septembrie, flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit...
Sursa: AGERPRES
Comentarii