Contestatia lui Nelu Iordache la decizia arestarii preventive, amanata

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 12:47
2188 citiri
Contestatia lui Nelu Iordache la decizia arestarii preventive, amanata
Foto: Business Magazin

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, vineri, pentru 14 decembrie judecarea contestatiei lui Nelu Iordache la decizia arestarii preventive in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad.

Instanta trebuia sa judece, vineri, recursul omului de afaceri Nelu Iordache, patronul firmei Romstrade, la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile dispusa de Tribunalul Bucuresti in 2 decembrie.

Nelu Iordache a cerut amanarea judecarii cauzei pentru a-si putea angaja aparatori, precizand ca nu a mai continuat contractele cu avocatii pe care i-a avut pana la momentul retinerii sale de catre procurorii DNA.

Instanta a admis cererea lui Nelu Iordache si a dispus amanarea judecarii recursului pentru 14 decembrie, din lipsa de aparare.

Cazul lui Nelu Iordache: Guvernul va sesiza DNA pe proiectul Nadlac-Arad

Tribunalul Bucuresti a decis, in 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, la propunerea procurorilor DNA. Decizia a fost contestata de patronul Romstrade la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide definitiv daca Nelu Iordache ramane in continuare in arest sau va fi cercetat in libertate.

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea arestarii preventive a lui Nelu Iordache, ca acesta, odata lasat liber, ar putea comite alte infractiuni de genul celor pentru care este cercetat si ca problema absorbtiei fondurilor europene si a fraudelor comise la folosirea lor este de maxima actualitate.

Lasat in libertate, Nelu Iordache ar putea comite alte infractiuni - Motivare instanta

Totodata, instanta a precizat ca Nelu Iordache mai este cercetat pentru infractiuni contra intereselor Uniunii Europene in alte doua dosare penale, privind contractele de reabilitare a DN6 si DJ 151, iar in denuntul depus in fata organelor de urmarire penala omul de afaceri "a marturisit savarsirea unor fapte grave de coruptie (pentru acestea din urma existand insa o cauza de nepedepsire)".

Procurorii anticoruptie il acuza pe Nelu Iordache de faptul ca, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, lucrare finantata in proportie de 85 la suta din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat recent doua contracte incheiate cu asocieri din care facea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad si pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nelu Iordache DNA arest, #Nelu Iordache fraude fonduri UE, #Nelu Iordache proces , #DNA