Coruptie la Ministerul Educatiei - reactia institutiei la perchezitiile DNA

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 16:49
3869 citiri
Coruptie la Ministerul Educatiei - reactia institutiei la perchezitiile DNA
Foto: Adevarul

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) sustine ca va coopera cu DNA in ceea ce priveste noul dosar de coruptie, care vizeaza nereguli legate de proiecte finantate din fonduri europene.

"Avand in vedere cercetarile pe care procurorii DNA le efectueaza in legatura cu proiectele POSDRU din perioada 2009-2010, Ministerul Educatiei Nationale isi manifesta intreaga deschidere si cooperare cu anchetatorii, in vederea clarificarii intregii situatii si descoperirii eventualelor nereguli inregistrate in activitatea din trecut a institutie", se arata intr-un comunicat al inistitutiei.

Reprezentantii ministerului au precizat ca vor pune la dispozitia anchetatorilor toate documentele necesare "pentru a face lumina in cazurile care ridica suspiciuni".

"Ministerul sustine lupta impotriva coruptiei si va face toate demersurile necesare pentru ca eventualele semne de intrebare in privinta derularii unor proiecte sa fie lamurite", se mai mentioneaza in documentul citat.

DNA efectueaza, luni, perchezitii la Ministerul Educatiei, intr-un dosar de coruptie in care sunt vizate nereguli legate de proiecte finantate din fonduri europene.

Perchezitii la Ministerul Educatiei - DNA ancheteaza proiecte finantate cu bani europeni

Procurorii anticoruptie verifica mai multe birouri si ridica documente legate de proiecte POSDRU, precum si calculatoare ale institutiei. Potrivit B1 TV, prejudiciul ajunge la peste cinci milioane de lei.

Informatiile aparute in presa initial sugerau ca dosarul ar viza fapte din 2008-2009, nu din 2009-2010, cum este specificat in comunicatul Ministerului Educatiei.

Chestionata pe acest subiect, Ecaterina Andronescu, aflata la Senat, a raspuns ca in 2008 ea nu era ministru al Educatiei.

In acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem, pana in prezent nicio persoana nefiind pusa sub invinuire.

Anchetatorii au indicii ca nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate in cadrul acestui proiect si pentru cererea de rambursare depusa. Mai mult, procurorii ar avea indicii ca in prezent sunt refacute documentele aferente proiectului, sustin surse Mediafax.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ministerul Educatiei DNA, #Ministerul Educatiei perchezitii DNA, #Ministerul Educatiei DNA fonduri europene , #DNA