Cum ar fi fost fraudata Posta Romana de un secretar de stat - surse

Marti, 26 Mai 2015, ora 22:53
7836 citiri
Cum ar fi fost fraudata Posta Romana de un secretar de stat - surse

Fostul secretar de stat Constantin Ficioru si ceilalti doi functionari ai Postei Romane implicati in dosarul prejudicierii Postei Romane s-au folosit de autoritatea functiei pentru a frauda institutia, iar in cazul in care erau prinsi ar fi dat vina pe subalterni nevinovati, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii au identificat mecanismul prin care fostul secretar de stat, ajutat de Mioara Pribescu, fost director al Directiei economice al Postei Romane, si Olimpiu Constantin, fost director Logistica in cadrul Postei Romane, ar fi fraudat compania cu peste 1,1 milioane de lei.

Astfel, "societatea Terradox Solutions Bucuresti preia electronic, proceseaza si tipareste corespondenta comerciala a mai multor operatori economici, pentru care Terradox Solutions a prestat servicii de procesare a corespondentei in baza unor comenzi si a unui contract de confidentialitate", conform surselor judiciare citate de Mediafax.

"Terradox Solutions Bucuresti s-a ocupat si de distribuirea corespondentei procesate si tiparite, apeland in acest sens la Compania Nationala Posta Romana cu care a incheiat contractul 114.2/91/19 noiembrie 2009. Distribuirea corespondentei se factura de catre Compania Nationala Posta Romana, fiind refacturata de Terradox Solutions Bucuresti catre clientii sai", sustin sursele citate.

Potrivit acestora, Terradox Solutions a procesat o parte a corespondentei comerciale si in asociere cu Posta Romana, in baza unui contract semnat in 28 februarie 2007, acest serviciu fiind denumit "posta hibrida".

Serviciul s-a aflat in coordonarea Sucursalei de servicii integrate a CNPR, condusa de Vasile Florinel, cumnatul secretarului de stat Marius Constantin Fecioru.

"La sfarsitul lunii mai 2011 Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea lui Marius Constantin Fecioru si a Mioarei Pribescu, a dispus introducerea corespondentei agentilor economici procesate si tiparite in posta hibrida, direct in compartimentul de cartare al Centrului Regional de Tranzit Brasov, urmand a fi distribuita, fara a mai trece pe la oficiul postal de prezentare pentru numarare, stampilare si facturare. Constantin Olimpiu Nicolae a dispus distribuirea acelor loturi de corespondenta care urmau a fi indicate de el ori de Pribescu Mioara", precizeaza sursele judiciare.

Pentru a da greutate dispozitiei sale si pentru a mentine aparenta de legalitate, Constantin Olimpiu Nicolae a invocat faptul ca era o decizie sustinuta de conducerea companiei, pe care o puteau confirma, de exemplu, Pribescu si Fecioru.

Vina ar fi fost aruncata pe subalterni nevinovati

"Puteau astfel, daca frauda ar fi fost descoperita, sa invoce imprejurarea ca la mijloc era doar o neintelegere remediabila prin regularizari de plati; daca explicatia nu tinea ar fi urmat ca raspunderea sa fie aruncata asupra mai multor subalterni nevinovati. Toate acestea se petreceau in contextul in care procedura distribuirii corespondentei din posta hibrida nu era adusa la cunostinta angajatilor prin instructaj (...) ", mai arata sursele citate.

Fost secretar de stat, retinut pentru prejudicierea Postei Romane (Video)

Fostul secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, Marius Constantin Fecioru, a fost retinut, marti, de procurorii DNA care il acuza de instigare la abuz in serviciu, complicitate la trafic de influenta si constituire de grup infractional, au declarat surse judiciare.

Fostul ministru Valerian Vreme, mii de felicitari de Craciun pentru alegatori, pe banii Postei - surse

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#fraudare Posta Romana, #secretar stat DNA Posta Romana , #DNA