Dan Fatuloiu si fiul sau cer audiere in sedinta secreta, in dosarul lui Chelu

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 20:21
1959 citiri
Dan Fatuloiu si fiul sau cer audiere in sedinta secreta, in dosarul lui Chelu
Foto: Romania Libera

Fostul secretar de stat Dan Fatuloiu si fiul sau, Alexandru, nu s-au prezentat luni la termenul din dosarul omului de afaceri Catalin Chelu, unde au fost citati in calitate de martori, transmitand instantei cereri de audiere in sedinta secreta, asupra carora tribunalul urmeaza sa se pronunte.

Tribunalul Bucuresti a reluat, luni, dezbaterile in dosarul in care omul de afaceri Catalin Chelu si trei apropiati de-ai sai sunt judecati pentru ca ar fi incercat sa il mituiasca pe fostul secretar de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu. La acest termen, au fost citati in calitate de martori Dan Fatuloiu (foto), fiul sau, Alexandru Fatuloiu, dar si fosta garda de corp a oficialului si prietenul acestuia, Gheorghe Vasai.

Dan Fatuloiu si fiul sau nu s-au prezentat la termenul de miercuri, solicitand instantei, prin intermediul unor cereri, sa fie audiati in sedinta secreta, cereri asupra carora instanta urmeaza sa se pronunte. Totodata, judecatorul a dispus citarea celor doi si pentru termenul din data de 8 februarie.

Pe de alta parte, in declaratia data luni in fata instantei, fosta garda de corp a lui Dan Fatuloiu, Gheorghe Guran, a declarat ca i-a asigurat acestuia protectia in perioada august - decembrie 2010, deoarece existau informatii ca siguranta acestuia era pusa in pericol.

Guran a povestit ca, in momentul in care Fatuloiu era in sedinte, ii lasa lui telefonul, pentru a prelua mesaje. In astfel de situatii, a povestit luptatorul de la Jandarmerie, omul de afaceri Stefan Badea l-a sunat de mai multe ori pe fostul secretar de stat si chiar a venit la sediul ministerului, fiind misiunea sa sa il ia de la intrarea in cladire si sa il conduca in biroul fostului secretar de stat.

In ceea ce priveste data de 19 noiembrie 2010, cand a avut loc flagrantul realizat de DNA, Guran a povestit ca Fatuloiu a fost vizitat de omul de afaceri Catalin Chelu. Fosta garda de corp a lui Fatuloiu a sustinut ca a vazut ca acesta a iesit din minister insotit de Chelu, insa el nu i-a insotit, coborand ulterior in parcarea ministerului, momentul in care l-a vazut pe Dan Fatuloiu intorcandu-se catre cladire, avand o sacosa usor transparenta, in care se vedea ca erau bani, oficialul spunandu-i chiar "ia uite ce am aici!".

Al doilea martor audiat luni in fata instantei, Gheorghe Vasai, care a sustinut ca il cunoaste pe Dan Fatuloiu de aproape 20 de ani, fiind prieteni de familie, le-a povestit judecatorilor ca a auzit de la fiul acestuia ca omul de afaceri Catalin Chelu si aproapiati de-ai sai incearca sa il mituiasca pe fostul secretar de stat, moment in care a luat decizia de a face un denunt la parchet.

Tribunalul Bucuresti reia dezbaterile in acest proces pe data de 8 februarie.

In luna decembrie 2010, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe Catalin Chelu si alti trei oameni de afaceri, Antonel Bunu, Gabriel Constantinescu si Stefan Badea, sub acuzatiile de dare de mita si cumparare de influenta si, respectiv, complicitate la dare de mita. Pe 17 decembrie 2010, Tribunalul Bucuresti a decis ca cei patru vor fi judecati in stare de arest, hotarare atacata cu recurs de cei patru.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dan Fatuloiu DNA, #Catalin Chelu DNA , #DNA