Dan Motreanu, urmarit penal: A primit 250.000 de euro pentru campania PNL (Video)

Joi, 02 Iulie 2015, ora 11:09
13929 citiri
Dan Motreanu, urmarit penal: A primit 250.000 de euro pentru campania PNL (Video)
Foto: B1 TV

Deputatul PNL Dan Motreanu, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a fost pus sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este cercetat fostul consilier prezidential George Scutaru.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, audiat la DNA. Motreanu: Am calitatea de suspect (Video)

Motreanu este acuzat ca s-a folosit de influenta si autoritatea conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, precum si de spalare de bani, se arata intr-un comunicat al DNA remis joi.

Potrivit procurorilor, Dan Motreanu a primit 250.000 euro pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a PNL.

Fostul consilier prezidential George Scutaru, urmarit penal intr-un caz de luare de mita si spalare de bani (Video)

"In cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala - denuntator in prezenta cauza - a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

Din banii primiti, aproximativ 700.000 euro, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (inculpat in prezenta cauza) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisa lui Motreanu Dan Stefan, ambele sume fiind date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate", precizeaza comunicatul.

George Scutaru, fost consilier al presedintelui Iohannis, audiat la DNA

Procurorii mai afirma ca exista date ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor.

Dan Motreanu este la al treilea mandat de deputat, fiind membru al PNL din 1990.

Fostul consilier prezidential George Scutaru, mita de 170.000 de euro

In acest dosar, George Scutaru a fost pus sub control judiciar, la inceputul lunii aprilie, fiind totodata urmarit penal pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor. El este acuzat ca ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primita de o persoana cu functie de conducere din administratia locala, denuntatoare in cauza.

Scutaru anunta oficial ca va deveni consilier prezidential

Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-ar fi dat lui Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, suma de 170.000 de euro, "provenienta si modul in care s-au obtinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian", sustin procurorii.

"Suma de 170.000 euro, primita in numerar de Scutaru George-Adrian de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din anul 2008", au scris procurorii in ordonanta prin care s-a dispus masura controlului judiciar.

In decembrie 2014, George Scutaru a fost numit de Klaus Iohannis in functia de consilier prezidential pentru securitate nationala.

In 6 martie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala a lui George Scutaru, seful statului spunand ca acesta a demisionat din motive personale.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Motreanu urmarit penal, #Dan Motreanu suspect George Scutaru , #DNA