De ce-l vrea DNA pe Cancescu la inchisoare: Mita ascunsa in reclame TV

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 13:16
6486 citiri
De ce-l vrea DNA pe Cancescu la inchisoare: Mita ascunsa in reclame TV

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, este acuzat de procurori ca voia sa anuleze un contract de 19 milioane de euro castigat prin licitatie de o firma, pentru reabilitarea unui spital din Brasov, pentru ca ulterior sa atribuie acel contract unei "firme de casa".

Presedintele CJ Brasov a derulat "demersuri infractionale" pentru ca "licitatia pentru lucrarea de reabilitare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, ce fusese atribuita altei firme, sa fie anulata, si prin exercitarea abuziva a atributiilor de presedinte al CJ Brasov sa impuna drept castigator nelegal pe SC Ramb Sistem SRL", informeaza Realitatea Tv, citand din referatul intocmit de procurori.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, retinut de DNA

Proiectul de reabilitarea a spitalului din Brasov este finantat de Consiliul Judetean.

Prejudiciul adus CJ, prin anularea acestui contract, ar fi de 7 milioane de euro.

Mai mult, potrivit aceluiasi rechizitoriu citat de Digi 24, urarile de sarbatori erau paravan pentru mita acordata lui Aristotel Cancescu. Mai exact, procurorii sustin ca urarile, in fapt publicitate cumparata de firma Ramb Sistem la o televiziune locala controlata tot de Aristotel Cancescu, reprezentau contravaloarea ajutorului dat de Aristotel Cancescu acelei societati pentru a castiga contracte pentru reabilitarea unei baze sportive si a unui teren de sport al unui liceu.

Potrivit procurorilor, DNA, planurile lui Aristotel Cancescu erau cunoscute de Daniel Zamfir, deputat PNL. Numele acestuia apare in interceptari, potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva a sefului CJ Brasov.

Anchetatorii mai spun si ca un contract de reabilitare a drumurilor, negociat la 9 milioane de lei, a costat in final 100 de milioane.

Liberalul Aristotel Cancescu, a fost retinut luni seara de procurorii DNA, dupa un interogatoriu care a durat mai mult de 7 ore, fiind banuiti de coruptie in ceea ce priveste modul de atribuire a unor contracte publice, potrivit unor surse citate Realitatea TV.

Procurorii DNA au efectuat, luni dimineata, perchezitii de amploare la Brasov, inclusiv la locuinta lui Cancescu. Ulterior, liberalul a fost retinut, pentru 24 de ore, dupa un interogatoriu care a durat mai mult de 7 ore.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com