Decizie dura a ICCJ impotriva Inspectiei Judiciare in cazul anchetei pe OUG 13

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 10 Septembrie 2018, ora 15:03
32754 citiri
Decizie dura a ICCJ impotriva Inspectiei Judiciare in cazul anchetei pe OUG 13
Foto: Arhiva Ziare.com

Infrangere de proportii pentru Inspectia Judiciara in justitie. Inalta Curte de Casatie si Justitie considera ca procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu nu au gresit cu nimic atunci cand au declansat cercetarile in dosarul OUG 13.

ICCJ a respins astazi definitiv recursul declarat de Inspectia Judiciara

impotriva Hotararii nr. 14P din 18 decembrie 2017, pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara in dosarul nr. 11/P/2017, precum si a incheierilor pronuntate in acelasi dosar la datele de 25 octombrie 2017 (in camera de consiliu si in sedinta publica), 15 noiembrie 2017 si 13 decembrie 2017.

Amintim ca, la inceputul lunii septembrie 2017, Inspectia Judiciara a declansat actiunea disciplinara fata de procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, care si-ar fi exercitat functia cu grava neglijenta atunci cand au facut ancheta privind ordonanta 13.

In luna decembrie anul trecut, Sectia pentru procurori a CSM a declarat nula aceasta actiune disciplinara pe motiv ca una dintre inspectoare, Mihaela Focica, fusese eliminata din echipa de inspectie, deoarece exprimase un punct de vedere in sensul nevinovatiei celor 3 procurori.

Inspectia Judiciara a atacat in instanta decizia CSM, recursul a fost admis in principiu in iunie, adica procedural era corect, insa pe fond a respins definitiv.

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
#ancheta DNA OUG 13 , #DNA
  1. MApN neagă că avioane F16 ar fi decolat din România pentru misiuni în Ucraina: "Sursele imaginare ale propagandei ruse transmit informații false"
  2. Trei mari spitale din București au rămas fără curent. „Zonele critice funcţionează pe generatoare”
  3. "Nu poți să pui gard electric peste tot". Tanczos Barna dă vina pe administrația locală care nu a ucis la timp ursul de pe Jepii Mici
  4. Pe cine dă vina Secret Service pentru tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump
  5. Curiozitatea unui IT-ist din România: ”Mi se pare că sunt cel mai sărac. Am o viață modestă, apartament cu 4 camere...Ratez ceva?”
  6. Imagini cu o femeie și un bărbat care târăsc geamantanul cu un cadavru ars prin Năvodari au ajuns la poliție
  7. Situația în care s-ar putea mări vârsta de pensionare. Anunț de la Ministerul Muncii: „O garanție pentru pensionari”
  8. Ce au comandat online românii cât timp s-au uitat la meciurile de la EURO 2024. Băutura la care vânzările au crescut cu până la 93%
  9. Turist atacat de un urs într-o cunoscută zonă turistică din Italia. Ieșise la o plimbare prin pădure
  10. Preot acuzat de viol. Mama unei adolescente de 15 ani susține că fața bisericească i-ar fi abuzat sexual fiica în casa parohială