Deputat PSD trimis in judecata: Ar fi amenintat un functionar si l-ar fi obligat sa accepte o spaga

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 12:10
3500 citiri
Deputat PSD trimis in judecata: Ar fi amenintat un functionar si l-ar fi obligat sa accepte o spaga

Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost trimis in judecata sub control judiciar de procurorii DNA, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Acesta este suspectat ca ar fi efectuat operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si ca ar fi dat mita.

Astfel, in perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, in timp ce era si deputat in Parlamentul Romaniei, Catalin Radulescu s-a ocupat si de administrarea unei societati comerciale, executand sarcinile de director general.

In calitatea de reprezentant al firmei respective, deputatul ar fi negociat si obtinut adjudecarea unei lucrari de asfaltare in Pitesti, semnand fara drept un contract de executie.

Deputatul PSD Catalin Radulescu, urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Mai mult, potrivit unui martor, contractul ar fi fost semnat sub presiunea si sub amenintarile deputatului PSD, astfel ca martorul a trebuie sa incheie contractul cu firma parlamentarului, "deoarece nu ar fi dorit sa creeze probleme firmei pe care o reprezenta, date fiind relatiile cu care s-ar fi laudat si cu care ar fi amenintat deputatul".

A incercat sa mituiasca un functionar cu 10.000 de lei

Potrivit procurorilor DNA, deputatul Catalin Radulescu l-ar fi amenintat pe respectivul martor, manager de proiect si functionar, cu controale ale Garzii de Mediu, ale Garzii Financiare si cu blocarea unor documente la primarie.

De asemenea, deputatul PSD i-ar fi promis functionarului si 10.000 de lei, astfel incat sa nu ridice obiectii cu privire la calitatea executarii lucrarii de asfaltare de catre firma sa, iar acesta l-a refuzat.

Deputat PSD, in vizorul DNA pentru coruptie: E o razbunare a colegilor mei (Video)

"Promisiunea respinsa ar fi fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, martorul, insarcinat cu avizarea calitatii lucrarii ar fi ridicat obiectiuni cu privire la calitatea executiei si, pe cale de consecinta, ar fi conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.

In aceasta imprejurare, inculpatul Radulescu Catalin Marian ar fi reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca martorul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul ar fi refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului", se arata in comunicatul DNA.

Dosarul intocmit pe numele parlamentarului PSD a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor SRI pe durata anchetei.

I.S.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...