Deputat PSD trimis in judecata: Ar fi amenintat un functionar si l-ar fi obligat sa accepte o spaga

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 12:10
3576 citiri
Deputat PSD trimis in judecata: Ar fi amenintat un functionar si l-ar fi obligat sa accepte o spaga
Foto: Ziarul Argesul

Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost trimis in judecata sub control judiciar de procurorii DNA, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Acesta este suspectat ca ar fi efectuat operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si ca ar fi dat mita.

Astfel, in perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, in timp ce era si deputat in Parlamentul Romaniei, Catalin Radulescu s-a ocupat si de administrarea unei societati comerciale, executand sarcinile de director general.

In calitatea de reprezentant al firmei respective, deputatul ar fi negociat si obtinut adjudecarea unei lucrari de asfaltare in Pitesti, semnand fara drept un contract de executie.

Deputatul PSD Catalin Radulescu, urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Mai mult, potrivit unui martor, contractul ar fi fost semnat sub presiunea si sub amenintarile deputatului PSD, astfel ca martorul a trebuie sa incheie contractul cu firma parlamentarului, "deoarece nu ar fi dorit sa creeze probleme firmei pe care o reprezenta, date fiind relatiile cu care s-ar fi laudat si cu care ar fi amenintat deputatul".

A incercat sa mituiasca un functionar cu 10.000 de lei

Potrivit procurorilor DNA, deputatul Catalin Radulescu l-ar fi amenintat pe respectivul martor, manager de proiect si functionar, cu controale ale Garzii de Mediu, ale Garzii Financiare si cu blocarea unor documente la primarie.

De asemenea, deputatul PSD i-ar fi promis functionarului si 10.000 de lei, astfel incat sa nu ridice obiectii cu privire la calitatea executarii lucrarii de asfaltare de catre firma sa, iar acesta l-a refuzat.

Deputat PSD, in vizorul DNA pentru coruptie: E o razbunare a colegilor mei (Video)

"Promisiunea respinsa ar fi fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, martorul, insarcinat cu avizarea calitatii lucrarii ar fi ridicat obiectiuni cu privire la calitatea executiei si, pe cale de consecinta, ar fi conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.

In aceasta imprejurare, inculpatul Radulescu Catalin Marian ar fi reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca martorul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul ar fi refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului", se arata in comunicatul DNA.

Dosarul intocmit pe numele parlamentarului PSD a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor SRI pe durata anchetei.

I.S.

Citește și:
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul unei comune din județul Alba a împlinit 33 de ani în funcție. A fost desemnat primar la 1 februarie 1990, apoi, din 1992, a câștigat toate alegerile locale. Ioan Iancu Popa...