Deputat PSD urmarit penal in dosarul Realitatea Media (Video)

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 17:17
3332 citiri
Deputat PSD urmarit penal in dosarul Realitatea Media (Video)
Foto: Camera Deputatilor

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de mai multe societati si persoane fizice implicate in dosarul de insolventa Realitatea Media, printre care se numara si deputatul Marius Manolache.

Parlamentarul este acuzat ca, in calitate de avocat, ar fi semnat un contract de vanzare-cumparare de actiuni, contract ce contine mentiuni false cu privire la data incheierii. Ulterior, contractul a fost utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobandire de catre societatea SC Strategies Research Investments SRL a actiunilor SC Realitatea Media SA, se arata intr-un comunicat al DNA.

Marius Manolache a fost ales deputat pe listele PSD de Mehedinti si membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

Inca un avocat, administratorul si sindicalistul Liviu Luca, urmariti si ei

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si pe numele lui Florin Bercea, acuzat de fals si complicitate la abuz in serviciu. Acesta, in calitate de administrator special a cerut inregistrarea mentiunilor privind schimbarea actionariatului Realitatea Media, folosind extrase ale registrului actionarilor falsificate.

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale si pe numele Oanei Mihaela Schwartzenberg, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la bancruta frauduloasa si tentativa la inselaciune. Aceasta, in calitate de avocat, ar fi contribuit la vanzarea marcilor Realitatea Media in frauda creditorilor.

Liviu Luca, urmarit penal in dosarul Realitatea (Video)

Si sindicalistul Liviu Luca este urmarit penal pentru delapidare, spalare de bani, complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Acesta a fost adus, vineri dimineata, la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile ce i se aduc in dosarul Realitatea Media.

In acelasi dosar s-a inceput urmarirea penala si in cazul societatilor SC Geoasset SRL, DBV Media House SRL si Grup Financiar IFN SA, pentru spalare de bani si complicitate la delapidare, precum si in cazul GMG Media Box SA, pentru nereguli in acte.

Manolache, coleg de cabinet cu premierul, finul acestuia si prieten cu Gusa

"Vreau sa spun eu sunt prieten foarte bun cu Cosmin Gusa. Acesta a apelat la mine de foarte multe ori in calitatea de avocat. Pe parcursul timpului, acesta fiind implicat in procesul mass media, m-a contactat, avand o incredere deosebita in mine. M-a rugat sa-l reprezint in anumite momente, deci o consultanta financiara, fiscala.

In cursul anului trecut, m-am angajat legal sa-l consiliez intr-o problema de preluare de actiuni. Mi s-a pus in fata un contract de preluare de actiuni, eu mi-am pus semnatura si stampila in dreptul lui, ca pentru asta am fost mandatat", a declarat Manolache, intr-o interventie la Digi 24, la scurt timp dupa ce DNA-ul a anuntat inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Parlamentarul, care a fost coleg de cabinet de avocatura cu Victor Ponta si e fin al premierului, impreuna cu care l-a reprezentat pe omul de afaceri Ovidiu Tender in 2006, a mai spus si ca este de parere ca DNA-ul a intrat cu bocancii in justitie, incluzandu-l printre invinuitii in dosarul Realitatea Media.

"DNA, din dorinta de a face dosare cu imagine incredibila a intrat cu bocancii in acte de justitie, pentru ca ceea ce am facut eu nu reprezinta o fapta de natura penala. Am fost mandatat sa semnez un act, l-am semnat si am plecat. Acel act nu l-am redactat eu, acel act era deja redactat. (...)

Nu e vina mea, nu eu am participat la spalare de bani si alte acte. Ceea ce s-a intamplat ulterior nu este treaba mea, nu eu am participat la spalare de bani", a mai precizat Manolache, adaugand ca este o lovitura de imagine urmarirea penala dispusa de procurori in cazul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#deputat urmarit penal realitatea, #dosar Realitatea Media insolventa, #IUP Marius Manolache Realitatea , #DNA