Deputat UDMR, acuzat de luare de mita

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 12:51
2212 citiri
Deputat UDMR, acuzat de luare de mita
Foto: napocanews.ro

Procurorii DNA sustin ca deputatul UDMR Olosz Gergely a pretins de la reprezentantii unor societati comerciale, in perioada mai-septembrie 2010, suma de 516.000 euro. Deputatul UDMR a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. Olosz sustine insa ca banii primiti reprezentau restituirea partiala a unui imprumut.

In rechizitoriul dosarului in care deputatul UDMR Olosz Gergely a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, procurorii spun ca parlamentarul a primit 400.000 de lei in parcarea Parlamentului, de la reprezentantul unei companii private. In schimbul banilor, Olosz si-ar fi folosit influenta pentru a facilita companiilor contracte cu CEZ Romania, cu Ministerul Agriculturii si cu alte institutii din subordinea ministerului, informeaza Romania TV.

Deputatul a declarat, insa, ca banii reprezentau in realitate un imprumut pe care el il intermediase, el sustinand ca cei 400.000 primiti insemnau restituirea partiala a unui imprumut pe care l-a intermediat intre Ion Bircina si omul de afaceri din Ungaria Halasi Karoly.

Deputatul UDMR sustine ca a cerut de la omul de afaceri din Ungaria un imprumut de 120.000 euro si ca acesti bani i-a imprumutat, la randul sau, lui Bircina Ion. Acesta ar fi trebuit sa ii restituie in termen de sase luni.

Potrivit declaratiilor sale, cei 400.000 lei reprezentau o prima transa din suma totala de 120.000 euro pe care Ion Bircina o avea de restituit.

Dupa trimiterea sa in judecata, deputatul de Covasna a declarat ca dosarul sau nu este altceva decat "un balon de sapun umflat la comanda, o gaselnita politica pentru denigrarea lui, o gafa profesionala inacceptabila pentru DNA".

"Cazul creat in jurul numelui meu nu este altceva decat o facatura, avand scopul de a ma denigra pentru a-mi afecta imaginea si a-mi diminua sansele de reusita in cursa electorala", a mai declarat Olosz.

Potrivit DNA, insa, deputatul UDMR si-a folosit influenta pentru a facilita contracte pe bani publici pentru companiile asociatilor sai de la care a primit mita. Procurorii mai spun ca mita disimulata in contractele de consultanta a fost apoi trecuta ca si cheltuieli deductibile intr-un proiect pe fonduri europene. pe bunurile lui Olosz s-a pus schestru pe bunurile lui Olosz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#deputat Covasna mita, #deputat UDMR mita parcare Parlament, #Olosz Gergely mita, #deputat Olosz Gergely DNA , #DNA