Deputat UDMR acuzat de trafic de influenta

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 15:10
1682 citiri
Deputat UDMR acuzat de trafic de influenta
Foto: www.pna.ro

Deputatul UDMR Olosz Gergely, fost presedinte al ANRE in perioada 2007 - 2008, a fost trimis in judecata, fiind acuzat de trafic de influenta, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

DNA a anuntat ca in acelasi dosar mai sunt cercetate patru persoane, Bircina Ion, Iliescu Costin, Stan Catalin si Badea Ovidiu Ionel, care, in perioada mai 2010 - februarie 2011, s-au asociat cu scopul de a cumpara influenta inculpatului Olosz Gergely, in vederea obtinerii de contracte oneroase pentru firmele a caror activitate o coordonau prin asociere.

In aceasta perioada deputatul a pretins suma de 516.000 de euro, disimulata intr-un contract de consultanta intre SC POWER PLUS SRL (firma controlata de grupul Bircina) si o alta societate comerciala tip off shore.

DNA mai anunta ca in perioada septembrie - noiembrie 2010, Gergely a pretins de la aceleasi persoane si a primit pentru sine, direct, suma de 400.000 lei.

In schimbul banilor deputatul si-a exercitat influenta, respectiv a lasat sa se creada ca are influenta pe langa o persoana cu functie de conducere din cadrul CEZ ROMANIA SA.

Gergely mai este acuzat ca in perioada noiembrie 2010-februarie 2011 si-a folosit influenta pe langa o persoana cu functie de decizie din cadrul "Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a o determina sa faca anumite acte prin care sa favorizeze interesele comerciale ale grupului Bircina legate de investitii din fonduri europene pe directia Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura".

Ca urmare, persoana respectiva a facilitat grupului Bircina contactarea unor consultanti pe fonduri europene.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

A.G.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#deputat UDMR trafic influenta, #deputat UDMR DNA, #Olosz Gergely trafic influenta , #DNA