Deputatul cu puii electorali, scapat de arest de colegii chiulangii: Gestul pe care l-a facut

Marti, 06 Mai 2014, ora 13:31
3389 citiri
Deputatul cu puii electorali, scapat de arest de colegii chiulangii: Gestul pe care l-a facut
Foto: exclusivdb.ro

Plenul Camerei Deputatilor nu a intrunit marti cvorumul necesar pentru a putea vota in cazul cererii procurorilor DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, acuzat de mita electorala in perioada cand era presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

El a declarat ca nu se considera salvat, pentru ca este in continuare anchetat, insa a precizat ca si-a dat demisia din Partidul Miscarea Populara.

Florin Popescu: Nu am mancat nici macar o aripa de pui. Nu sunt un pericol public

"Voi merge la DNA sa dau declaratii. Mi-am dat demisia din PMP. Si ieri am fost la Parchet sa dau declaratii. Nu sunt salvat, sunt in continuare anchetat", a declarat deputatul Florin Popescu dupa sedinta esuata a Parlamentului.

Votul a fost amanat pentru o data ulterioara, fara a se fixa un termen.

Florin Popescu este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

La sfarsitul lunii aprilie, Popescu a anuntat ca isi suspenda activitatea in PMP pana la clarificarea situatiei sale si ca s-a retras si de pe lista de candidati ai acestei formatiuni la euroalegeri, precizand ca se pune la dispozitia justitiei si ca nu este necesara cererea de arestare preventiva.

Deputatul care a cerut mita tone de pui, scapat de colegi - cererea de arestare a fost respinsa

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a fost chemat la DNA, pentru a i se prezenta acuzatiile in dosarul de mita electorala din anul 2012.

Ulterior, procurorul sef al DNA a cerut procurorului general al Romaniei sesizarea ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive.

"Nu am nimic de ascuns, sunt la dispozitia justitiei. Nu sunt saci, nu sunt droguri, sunt lucruri care s-au stabilit dupa ani de zile", a fost declaratia lui Florin Popescu la iesirea din sediul DNA, referindu-se la bunurile pe care e acuzat ca le-ar fi cerut unor oameni de afaceri pentru a le da ca mita electorala alegatorilor.

Popescu mai este acuzat si ca, "pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri".

Florin Popescu a condus judetul Dambovita ca presedinte al Consiliului Judetean intre anii 2008-2012, perioada in care a fost si seful filialei PDL Dambovita. La inceputul lui 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL si s-a inscris in PMP. El este vazut drept unul din oamenii Elenei Udrea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Popescu mita electorala cvorum arestare, #Popescu arestare DNA cvorum Parlament, #Popescu PMP demisie ancheta DNA , #DNA