Deputatul Marko Attila, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 15:50
4862 citiri
Deputatul Marko Attila, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare
Foto: radioresita.ro

Deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Ploiesti la 3 ani de inchisoare cu suspendare, intr-un dosar privind retrocedarea unor imobile. Dosarul in cauza a fost inceput de DNA in urma cu 4 ani.

Marko Attila este implicat si in dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, DNA avand o cerere trimisa catre Parlamentul Romaniei de incuviintare a arestarii.

Dosarul Bica: Cei doi deputati pentru care DNA cere arestarea, salvati de colegi

In prima instanta, deputatul UDMR primise aceeasi pedeapsa, dar cu executare. Judecatorii l-au gasit vinovat de abuz in serviciu. Decizia de miercuri este definitiva.

In cazul celuilalt dosar recent, membrii Comisiei juridice din Camera Deputatilor au amanat insa miercuri dezbaterea cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila (UDMR) si Catalin Teodorescu (PDL).

Deputatii au aratat ca au nevoie de timp pentru studierea dosarului de catre parti, cererea urmand a fi discutata din nou cel mai probabil martea viitoare.

Procurorii DNA Brasov i-au trimis in judecata, in decembrie 2010, pe Attila-Gabor Marko, fost subsecretar de stat la Oficiul Regional pentru Relatii Interetnice din cadrul Ministerului Informatiilor Publice si pe alti doi acuzati, toti trei facand parte in trecut din comisia speciala de restituire a unor bunuri imobile care au fost ale comunitatilor de cetateni ce apartin minoritatilor nationale din Romania.

Cei trei acuzati au intocmit, in anul 2002 o nota de constatare falsa in care aratau ca un imobil situat in municipiul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, ar fi fost proprietatea Bisericii Reformate din Sfantu Gheorghe si l-au restituit Eparhiei Reformate din Ardeal.

Prima instanta de la Judecatoria Buzau stabilise ca acuzatii au prejudiciat statul roman cu aproximativ 1.300.000 de euro, reprezentand valoarea imobilului, si a dispus confiscarea acestuia si reintoarcerea sa in patrimoniul statului.

Marko Attila este cercetat si in dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, el facand parte din Comisia din ANRP care dispunea acordarea de despagubiri. Procurorii DNA au cerut Parlamentului de aviz de arestare pentru deputatul UDMR, el facand parte din grupul care a produs statului un prejudiciu de 61 de milioane de euro, prin supraevaluarea unei despagubiri pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita din Bucuresti.

Fosta sefa a ANRP, arestata preventiv in dosarul Alinei Bica

In acest dosar, au fost deja arestate preventiv Alina Bica si Crinuta Dumitren, fosta sefa a ANRP. Oana Vasilescu, fosta vicepresedinta a ANRP si membra a Comisiei Centrale a ANRP, a fost pusa sub control judiciar.

In arest preventiv au fost trimisi si Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după...
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
#Marko Attila UDMR deputat condamnat, #deputat UDMR condamnat suspendare, #Marko Attila condamnare suspendare abuz , #DNA