Deputatul PSD Catalin Radulescu, urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Luni, 03 Martie 2014, ora 14:03
2712 citiri
Deputatul PSD Catalin Radulescu, urmarit penal si pus sub control judiciar de DNA

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale si luarea masurii controlului judiciar fata de deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu, acuzat ca a desfasurat operatiuni de comert incompatibile cu functia pe care o detine si de dare de mita in forma continuata.

Procurorii il acuza pe deputatul PSD ca in perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, concomitent cu ocuparea functiei de deputat, s-a ocupat de administrarea si controlul societatii S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., efectuand in acest sens operatiuni financiare incompatibile cu functia, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

Astfel, inculpatul a semnat personal documente financiar - contabile si juridice ale societatii, a efectuat interviuri pentru angajarea personalului, a reprezentat societatea in relatiile cu tertii, negociind in mod direct contracte de executie, de prestari servicii, contracte de executie, si a supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de procedurile de participare a societatii la licitatiile publice.

"Spre exemplu, in exercitarea functiei de administrator de fapt si director general de fapt al societatii, Radulescu Catalin Marian a negociat si a obtinut adjudecarea lucrarii de asfaltare a unui centru comercial din Pitesti, semnand in acest sens un contract de executie din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.

In cadrul negocierilor respectivului contract, in luna iulie 2013, deputatul Radulescu Catalin Marian i-a promis 10.000 de lei unei persoane, manager de proiect, pentru ca aceasta sa nu ridice obiectii privind executia lucrarilor de asfaltare", mai sustin procurorii anticoruptie.

Conform DNA, "promisiunea respinsa a fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013".

Pentru ca functionarul public a ridicat obiectiuni, deputatul "a reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca functionarul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni", dar acesta a refuzat din nou.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, adica in perioada 3 martie 2014 si pana la terminarea urmaririi penale, deputatul Catalin Radulescu trebuie, printre altele, sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie conform programului de supraveghere sau ori de cate ori este chemat, sa nu paraseasca tara altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului si sa nu se apropie de denuntator, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

De asemenea, procurorii i-au interzis lui Catalin Radulescu sa isi continue activitatea in cadrul S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.

Luni, 3 martie, deputatului PSD i s-au adus la cunostinta calitatea sa procesuala de inculpat si luarea masurii controlului judiciar.

In data de 17 februarie, procurorii DNA au facut perchezitii la sediul unui companii la care deputatul este actionar majoritar, de unde au ridicat documente si inscrisuri.

Catalin Marian Radulescu a fost ales, in 2012, deputat in colegiul uninominal nr. 9 din Arges. In 2005, el s-a inscris in PSD Arges, iar in 2011 a fost ales vicepresedinte PSD - diaspora si Coordonator PSD - Republica Moldova.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”
Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că numărul record de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri, 26 ianuarie, 34.255 mai exact, era de așteptat....
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de...