Deputatul spagar: Nu am luat mita in viata mea, nu am fugit, taiam porcul la tara

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:00
4549 citiri
Deputatul spagar: Nu am luat mita in viata mea, nu am fugit, taiam porcul la tara

Deputatul Gheorghe Coman, urmarit penal pentru coruptie, a declarat ca denuntatorul sau este directorul adjunct al DSVSA Buzau, el sustinand ca nu a luat "spaga" in viata sa, ca nu a fost prins in flagrant si ca nu a fugit, fiind la tara, sa taie porcul.

Deputatul Gheorghe Coman a declarat ca este nevinovat, ca nu a luat "spaga" niciodata in viata sa si ca DNA nu are suficiente probe impotriva sa. Mai mult, el spune ca, desi politica este "grea si mizerabila", nu va demisiona din PC, atat timp cat nu exista dovezi clare care sa-l incrimineze.

Daniel Constantin, in dosarul deputatului spagar - Coman ii folosea numele cand cerea mita

"Domnul Ciprian Botezatu (directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare Buzau - n.red.) este denuntatorul, dar eu nu am luat in viata mea spaga. Cand am facut masa la partid au fost 25 de insi, a costat 20 de milioane de lei vechi, n-au fost probleme cu banii, n-am cerut si n-am luat si nu o sa iau. Nici nu m-au prins in flagrant cum spun ei, eu nu am luat nici un ban.

Se cere arestarea, dar trebuie si probata. Deocamdata o sa ma duc la Bucuresti sa vad ce plangeri am si vedem ce e de facut. Nu am de ce sa mi dau demisia din Parlament, nu o sa-mi dau demisia nici de la partid pentru ca nu m-au prins. Pana nu sunt probe clare, nu imi dau demisia. Imi dau demisia si dupa aia ma gasesc nevinovat?", a spus Gheorghe Coman.

"Nu aveam semnal. Taiam porcul"

Parlamentarul a negat si ca ar fi fugit dupa organizarea flagrantului, spunand ca a fost la tara sa taie porcul si nu a avut semnal la telefon.

"Nu am fugit dupa flagrant. Ce se aude ca m-au prins la Ploiesti nu e adevarat. Ieri am fost la tara, am taiat porcul, nu aveam semnal acolo, cand am plecat de acolo pe drum am aflat ca ma cauta. Am oprit, m-au urcat in masina si am plecat la Ploiesti. Exclud tot", a mai declarat Gheorghe Coman.

Parlamentarul a mai sustinut ca dupa ce a ajuns lider al PC Buzau ar fi fost cautat de unele persoane din institutii care se afla in subordinea Ministerului Agriculturii, condus de conservatorul Daniel Constantin, dar ca niciodata nu si-a folosit influenta si nu ar fi "riscat" pentru 3.000 de lei.

"Ei ma cautau toti pentru ca credeau ca daca sunt la PC pot sa le rezolv posturile, credeau ca posturile sunt la Partidul Conservator. Ei ma cautau toti, dar eu nu stiu nimic, nici nu am citit protocolul care exista. Exclud tot. Ce, eu ma cobor la 3.000 de lei? Nu exista asa ceva, am 80 de oameni angajati carora le dau salariile. Nu au dovezi clare. Am deranjat pe cineva si de asta am ajuns aici. N-am stiut ca politica e atat de grea. Politica e mizerabila. Sarbatori fericite si om vedea noi dupa aia!", a adaugat Gheorghe Coman.

Gheorghe Coman, deputatul spagar, votase pentru superimunitate

Directorul adjunct al DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, despre care Gheorghe Coman sustine ca l-ar fi denuntat la DNA, a refuzat sa comenteze: "Mai importante sunt problemele institutiei acum si ce tine de siguranta populatiei in aceasta perioada. Nu comentez nimic pe acest subiect".

Deputatul Gheorghe Coman a fost prins in flagrant in timp ce lua mita pentru a mentine in functie o persoana din conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau.

Parlamentarul conservator de Buzau este cercetat de DNA pentru ca si-a folosit influenta pe care o avea gratie functiei de presedinte al organizatiei judetene PC Buzau pentru a obtine bani, servicii si diverse bunuri pentru sine sau pentru partid, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

#Coman mita DNA, #Coman scuza taia porcul, #Coman dezminte flagrant, #Coman fuga politie , #DNA