Dialog politician PNL-procuror: Te pun in legatura cu primarii smecheri!

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 11:21
13013 citiri
Dialog politician PNL-procuror: Te pun in legatura cu primarii smecheri!
Foto: Camera Deputatilor

Deputatul PNL Hubert Thuma ii facilita fostului sef al Parchetului Sectorului 4, Mihai Betelie, "intrarea" la primarii PNL din Ilfov, dupa cum reiese din interceptarile aflate in dosarul in care cei doi au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.

Pentru ca in decembrie Hubert Thuma a fost ales deputat pe listele USL, dosarul deschis in primavara trecuta s-a mutat la Inalta Curte, el fiind public.

Dialogurile purtate intre politicianul liberal si fostul prim-procuror releva ca Thuma "s-a implicat activ, prin intermediul primarilor liberali din Ilfov, in scopul obtinerii de foloase necuvenite" pentru Mihai Betelie, sustine DNA. Fragmente din interceptarile aflate la dosar au fost publicate de Evenimentul Zilei.

Stenograme din dosar:

Procurorul Mihai Betelie: Ma, maine, daca e intalnirea cu primarii, as vrea sa vin si eu si sa-ti spun de ce! Ca o arunc, asa... le las cate o carte de vizita, intelegi?

Deputatul Thuma Hubert: Te pun... te pun in legatura cu aia smecheri, nu cu toti fraierii!

Betelie: Bai, tu imi faci un semn, cand tu imi faci... ma ciupesti, inseamna ca ii dau cartea de vizita... Ca vreau sa tin legatura cu smecherii, stii? Pai ce spuneam eu, cand ne-am vazut ultima oara?

Thuma: Sunt la Chiajna. Da. Uite, la domn' primar in birou, la doamna Chiajna.

Betelie: Mi-ai promis sa ma prezinti si mie alor tai din Ilfov, primarilor.

Thuma: Uite, te prezint la domnu' primar... si ti-l dau la telefon... domnul prim de la Sectorul 4. Vrea sa intre in PNL... Stai asa...

Primarul Mircea Minea: Nu vreau sa veniti in PNL, sa veniti in libertate. PNL este... inseamna libertatea, Mircea Minea, primarul comunei Chiajna, va asteapta cu mare placere luni la ora 8.30 si... Si nu comentati mai mult decat mine. Vi-l dau pe Hubert.

(...)

Betelie: Intreaba si tu cine... cum lucreaza pe... pe pungi si pe PET-uri. Cu cine.

Betelie: Ba, voiam sa-ti zic ceva, da' nu ma rabda pipota sa nu-ti spun. Fii atent ce a facut Marian de la Vidra, jegosul. A vorbit cu un... are influenta la politia economica si de doua saptamani ne-a bagat controale politia economica si dosar penal, ca evaziune, ca... Iti dai seama ca sunt in regula, dar ma freaca. Si-mi freaca....

Thuma: Pai si de ce nu ma suni pe mine si... gata? Bine ca mi-ai spus.

Thuma: ...Mergi sambata... mergi cu mine la o nunta? Vine foarte multa lume si vin foarte multi de la PNL.

Betelie: Da-mi pe sms, te rog, numele, prenumele si numarul primarului, dar zi-i ba, vezi ca te suna procurorul-sef de la sectorul 4, are o treaba cu tine.

Trimisi in judecata pentru sase acuzatii de coruptie

La momentul trimiterii in judecata, Hubert Thuma nu era parlamentar, ci doar vicepresedinte PNL Ilfov si totodata prieten cu prim-procurorul Mihai Betelie, sef la Parchetul Sectorului 4.

Magistratul ar fi "administrat societatea de sortare de gunoi, Enronservice, prin intermediul unor apropiati", sustin procurorii DNA, iar liberalul ar fi intermediat legaturile acestuia cu mai multi primari PNL ilfoveni si i-ar fi determinat pe acestia sa faca demersuri pentru bunul mers al afacerii lui Betelie.

"Imi trebuie in Ilfov, ma, spatiile alea de depozitare", "dar zi-i ba, vezi ca te suna procurorul- sef de la Sectorul 4, are o treaba cu tine", ii spunea Betelie, conform interceptarilor publicate de Evenimentul Zilei.. Thuma i-a comunicat procurorului-afacerist ca a stabilit intalniri cu "primarul din Bragadiru", Vasile Cimpoeru, "nu, e din PD, dar e prietenul meu bun. E mai valabil decat ala al meu din Jilava", si l-a asigurat ca nici la Vidra nu sunt probleme. "Poate sa negocieze bine pentru ele, presedintele de acolo, Tudor Marian".

Conform comunicatului remis presei de DNA in martie 2012, "prietenia" dintre politicianul liberal si prim-procurorul Betelie a produs efecte favorabile firmei Enronservice in perioada septembrie - noiembrie 2011.

Ca urmare a probelor detinute de procurorii anticoruptie, Mihai Betelie a fost arestat preventiv in perioada ianuarie-mai 2012.

In schimb, Hubert Thuma a fost pus pe listele USL la alegerile din 9 decembrie 2012 si ales deputat, cu peste 70% din voturi, in Colegiul 3 Ilfov.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#deputat PNL Thuma coruptie, #Thuma PNL Betelie DNA, #procuror Betelie judecata coruptie , #DNA