Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Directoarea acuzata ca vindea copii pentru adoptie, cercetata sub control judiciar

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 19:22
1766 citiri
Directoarea acuzata ca vindea copii pentru adoptie, cercetata sub control judiciar

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de Floarea Alesu, director general al DGASPC Teleorman, acuzata de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, ambele in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri, aceeasi masura a fost luata si in cazul altor trei sefi din cadrul institutiei: Jenica Dumitru, sef al Serviciului Juridic Contencios Resurse Umane si Evaluare Initiala, Remus Ionut Boboc, sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnici si Aprovizionare si Constantin Claudiu Balaban, sef al Complexului de Servicii destinat Copilului si Familiei.

Copii vanduti in Teleorman: Directoarea de la Protectia Copilului, sub control judiciar

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, cei patru inculpati sunt obligati:

  • sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori sunt chemati
  • sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei
  • sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere intocmit sau ori de cate sunt chemati
  • sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului
  • sa nu se apropie si sa nu comunice, direct sau indirect, pe nici o cale cu ceilalti inculpati, precum si cu martorii din dosar
  • sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

"Inculpatilor li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive", se precizeaza in comunicat.

Procurorii DNA au efectuat joi perchezitii domiciliare in Alexandria si Rosiorii de Vede, in cazul unei anchete ce vizeaza fapte savarsite in perioada 2005-2012 la DGASPC Teleorman.

DNA: O directoare de la Protectia Copilului vindea copii cu 1.000 de euro "bucata"

Potrivit unor surse judiciare, Floarea Alesu, directorul DGASPC Teleorman, cerea cate 1.000 de euro de la familii interesate sa adopte un copil.

Anchetatorii au ridicat de la sediul institutiei mai multe documente.

Directorul DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a declarat joi dupa-amiaza, ca nu a luat niciun ban pentru adoptii si ca nu s-au gasit dovezi care sa ii certifice vinovatia.

Floarea Alesu este director al institutiei din iulie 2006.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#DNA directoare DGASPC, #directoare DGASPC control judiciar, #vanzare copii adoptie DGASPC , #DNA