Directorul Romgaz Targu Mures, trimis in judecata, alaturi de inca trei persoane

Luni, 21 Martie 2016, ora 21:12
2955 citiri
Directorul Romgaz Targu Mures, trimis in judecata, alaturi de inca trei persoane
Foto: Arhiva Hepta.ro

Directorul Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz si inca trei persoane din conducerea unitatii au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, pentru abuz in serviciu, dupa ce ar fi hotarat ca o lucrare de deviere a unor conducte, care trebuia executata de o asociere din care facea parte si Primaria, sa fie facuta din bugetul societatii nationale.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus trimiterea in judecata a lui Avram Pantelimon, la data faptei, director al Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz, a lui Ioan Stefan, la data faptei, directorul tehnic al sucursalei, a lui Emil Valentin Mincan, seful Sectiei de Productie a unitatii, si a lui Ioan Tiberiu Olaru, seful Serviciului Proiectare al Sucursalei Targu, arata News.ro.

Acestia sunt acuzati de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca, in primavara anului 2014, Pantelimon Avram, Emil Valentin Mincan, Ioan Stefan si Ioan Tiberiu Olaru, invocand existenta unor presupuse defecte si emanatii de gaze, au hotarat, in mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aductiune de la trei sonde, ce trebuia executata de catre o asociere din care facea parte si Primaria Targu Mures, sa fie realizata din bugetul propriu al societatii nationale Romgaz.

"Devierea conductelor era realizata in conditiile construirii unui cartier de locuinte in oras. Acest lucru a fost posibil prin incalcarea, de catre cei patru inculpati, a normelor legale privind disciplina financiara si in constructii, a legislatiei specifice din domeniul gazelor naturale si mai mult, fara sa existe o justificare tehnico-economica", arata procurorii.

Patru sefi Romgaz Targu Mures, retinuti de DNA

Prin inregistrarea acestor cheltuieli nejustificate in contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Targu Mures s-a produs un prejudiciu in bugetul acestei societati in suma de 160.649,06 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in favoarea asocierii care trebuia sa execute lucrarea respectiva.

In cauza, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin celor patru inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures.

In 27 ianuarie, Pantelimon Avram, Emil Valentin Mincan, Ioan Stefan si Ioan Tiberiu Olaru au fost retinuti de procurorii DNA, ulterior ei fiind pusi sub control judiciar de Tribunalul Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#director Romgaz abuz serviciu, #director Romgaz trimis judecata, #director Romgaz Targu Mures DNA , #DNA