DNA a cerut inchisoare cu executare pentru arhiepiscopul Tomisului, care isi va afla sentinta pe 29 mai

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 15:48
6733 citiri
DNA a cerut inchisoare cu executare pentru arhiepiscopul Tomisului, care isi va afla sentinta pe 29 mai
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA a cerut, miercuri, condamnarea arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru ca ar fi obtinut ilegal fonduri europene, la inchisoare cu executarea, solicitand instantei ca pedeapsa sa fie orientata spre maximul prevazut de lege.

Avocata Maria Vasii a cerut achitarea clientului sau, iar arhiepiscopul a spus ca faptele din rechizitoriu nu exista. Curtea de Apel Constanta a amanat pronuntarea pentru data de 29 mai, decizia instantei nefiind definitiva.

Ultimul termen in dosarul in care arhiepiscopul Tomisului a fost judecat ca ar fi obtinut ilegal fonduri europene a avut loc, miercuri, la Curtea de Apel Constanta.

De asemenea, procurorul DNA a solicitat ca pentru Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrisor Malaxa pedepsele sa fie orientate catre jumatatea prevazuta de lege, pentru Gheorghe Nadoleanu si Stere Beca sa fie mai reduse, dar tot condamnare la inchisoare, in timp ce Aurelian Stefan sa primeasca o condamnare cu suspendare pentru fapta sa.

In plus, DNA a mai cerut ca arhiepiscopul Tomisului sa achite si prejudiciul din acest dosar, care se ridica la aproximativ 1,3 milioane de lei.

Aparatoarea IPS Teodosie, Maria Vasii, a solicitat instantei achitarea clientului sau. Avocatul a mentionat ca Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificata de catre APIA ca ar fi fost vreo neregula cu acele suprafete pentru care au fost cerute fonduri europene. Vasii a mentionat ca aducerea acestor acuzatii clientului sau este fortata. Ea a mai cerut si respingerea pretentiilor civile din acest dosar.

De asemenea, IPS Teodosie a spus in cuvantul sau final in fata instantei ca faptele din rechizitoriu nu exista si ca solicita judecatorului cauzei sa procedeze in consecinta. "Nu ma simt incriminat de nicio acuzatie din rechizitoriu", a sustinut arhiepiscopul Tomisului.

Totodata, avocatii celorlalti inculpati au cerut instantei achitarea clientilor lor.

Hotararea Curtii de Apel Constanta nu va fi definitiva, putand fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#DNA Arhiepiscopul Tomisului , #DNA
Comentarii