DNA ancheteaza mafia imobiliara din Timisoara. Primarul Nicolae Robu: Sunt suspect, dar nu am ce sa imi reprosez

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 12:10
9225 citiri
DNA ancheteaza mafia imobiliara din Timisoara. Primarul Nicolae Robu: Sunt suspect, dar nu am ce sa imi reprosez
Foto: Digi 24 TV

Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara, a fost audiat vineri la sediul central al DNA intr-un dosar in care se cerceteaza modul in care aproape 1.000 de case nationalizate au fost vandute cu incalcarea legii. La iesire, Robu a declarat ca are calitatea de suspect, dar a subliniat ca el nu a facut nimic ilegal.

Dosarul vizeaza modul in care mafia imobiliara din Timisoara a pus mana pe diverse cladiri, dintre care unele fiind monumente istorice, prejudiciul adus statului fiind estimat la circa 40 de milioane de euro, relateaza televiziunile de stiri.

Nicolae Robu le-a spus jurnalistilor ca procurorii DNA ancheteaza felul in care Primaria Timisoara a vandut circa 1.000 de apartamente cu incalcarea legii 112/1995, "adica si catre chiriasi care au semnat contractul de inchiriere dupa intrarea in vigoare a acelei legi".

Robu a subliniat faptul ca cele mai multe apartamente au fost vandute in timpul mandatului predecesorului sau, Gheorghe Ciuhandu, care a fost si el audiat astazi la DNA, iar ulterior pus sub invinuire.

In legatura cu acuzatiile ce i se aduc, Nicolae Robu a spus ca este vorba despre doua apartamente mici, vandute "catre familii modeste, intr-o cladire modesta".

"Nu se poate vorbi despre coruptie, persoane sus puse! Eu am cerut aparatului primariei, si am dovezi, prin nota interna sa imi spuna daca aceste tranzactii au fost facute cu respectarea legii si am primit raspuns ca da, s-a respectat legea.

Ma consider total nevinovat, nu am de unde sa stiu daca legea s-a respectat sau nu, pentru ca un aviz de legalitate a existat pe contractele pe care le-am semnat eu. In plus, cand am cerut sa se analizeze daca este legal, raspunsul pe care l-am primit a fost da", a mai declarat Nicolae Robu.

Actualul edil a subliniat faptul ca restul imobilelor au fost vandute in timpul mandatului predecesorului sau, legea intrand in vigoare in 1996.

"In 2013, la un an de cand am devenit primar, m-am adresat Parchetului de pe langa Judecatoria Timis si Inspectoratului de Politie Timis si am cerut sa se investigheze toate transferurile de proprietate de la stat catre diversi privati si am mentionat inclusiv clanuri, pentru ca se vorbea in perceptia publica despre inginerii financiare", a declarat Robu.

Mai mult, primarul a subliniat faptul ca in mandatul sau au fost recuperate in instanta trei cladiri de la mafia imobiliara, si, in schimb, nu s-a pierdut niciuna.

"Dosarul e voluminos, e vorba de aproape 1.000 de imobile. In mandatul meu sunt 2. Evident ca trebuia respectata legea, voi cere verificari suplimentare, sa vad daca a gresit cineva, eu nu am ce sa imi reprosez. Mai mult decat am facut ce puteam sa fac? Toata lumea are calitatea de suspect, pentru ca am semnat aceste acte de vanzare-cumparare", a mai declarat Nicolae Robu.

In plus, el a sustinut ca "responsabilitatea apartine 100% celor din aparatul intern" al primariei.

"Exista note interne in care le atrag atentia: Raspundeti de fiecare document pe care il transmiteti mai departe. De ce isi primesc salariile?", a mai punctat el.

Intrebat daca isi da demisia, Nicolae Robu a spus inca o daca ca nu are nicio vina, asa ca nu are nici motiv sa demisioneze.

In ceea ce priveste cadrul legal referitor la abuzul in serviciu, Nicolae Robu a declarat: "Eu cred ca trebuie corectata legea, sa nu mai fie atatea ambiguitati, legea trebuie sa fie foarte aspra cu infractorii, dar sa nu expuna persoane de buna credinta, care isi fac datoria in mod onest si loial".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolae Robu DNA mafie imobiliara , #DNA