DNA: Becali ar fi incercat sa o protejeze pe fata lui Babiuc in dosarul schimburilor de teren

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 22:46
2387 citiri
DNA: Becali ar fi incercat sa o protejeze pe fata lui Babiuc in dosarul schimburilor de teren
Foto: vestic.ro

George Becali ar fi incercat sa o protejeze pe fata fostului ministru al apararii Victor Babiuc, prin declaratia pe care a dat-o in timpul cercetarilor, arata procurorii anticoruptie in rechizitoriul prin care i-au deferit justitiei pe cei trei si pe generalul Dumitru Cioflina, pentru coruptie.

Procurorii DNA arata in rechizitoriul, ca Ioana Babiuc nu a putut oferi niciun detaliu tehnic in cadrul audierilor referitoare la modul in care a tranzactionat un teren de sapte sute de metri patrati cu finantatorul Stelei, George Becali, la un pret cu mult sub cotele pietei imobiliare de la acea vreme, noteaza Mediafax.

In ceea ce priveste respectivul teren, procurorii spun ca reprezinta "bunul" primit drept mita de catre Victor Babiuc de la George Becali, ca urmare a ajutorului acordat privind schimbul nelegal de terenuri intre finantator si armata.

Anchetatorii arata in documentul citat ca Ioana Anca Babiuc "nu a fost in masura sa precizeze care este obiectul contractului, respectiv sa delimiteze terenul cumparat prin precizarea dimensiunilor pe fiecare latura sau a vecinatatilor, sa explice cuantumul pretului achitat raportat la valoarea de piata la data respectiva, iar invinuitul George Becali nu a facut dovada proprietatii terenului, contractul fiind incheiat prin acordul partilor in lipsa verificarii sarcinilor".

Procurorii apreciaza ca "exista suficiente date din care rezulta ca nu este vorba despre o vanzare - cumparare".

Procurorii contrazic, totodata, afirmatiile celor trimisi in judecata potrivit carora Ioana Babiuc, Victor Babiuc si George Becali nu s-ar fi cunoscut.

Anchetatorii anticoruptie sustin ca dupa ce a fost inceputa urmarirea penala, George Becali a cerut procurorilor sa-l citeze la DNA pentru a putea da o declaratie in dosar, dar nu referitor la modul in care s-au facut schimburile de terenuri cu armata, ci despre contractul de vanzare cumparare pe care l-a intocmit cu fata fostului ministru al Apararii.

"Becali George, care desi nu a dorit sa faca declaratii cu privire la schimburile de terenuri, a solicitat audierea sa << de indata >> dupa inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de luare de mita pentru a da explicatii cu privire la contractul de vanzare cumparare incheiat cu fiica lui Victor Babiuc si pentru a veni in apararea acesteia", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Procurorii sustin ca din raspunsurile lui George Becalii date in cursul acestei audieri "este cert ca singura sa intentie a fost aceea de a preciza ca nu o cunostea pe invinuita Ioana Cristina Anca Babiuc si ca incheierea contractului nu are nici o legatura cu functia exercitata de catre Victor Babiuc si aprobarea de catre acesta a schimbului de terenuri".

Procurorii mai noteaza ca Becali s-a contrazis cand a aratat ca nu o cunostea pe fiica lui Victor Babiuc, in sensul in care, din raspunsurile sale a reiesit ca finantatorul cunoaste detalii despre starea civila a acesteia, respectiv ca este casatorita.

Dumitru Cioflina, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si fost sef al Marelui Stat Major General, Victor Babiu, fost ministru al Apararii, fiica acestuia, Ioana Babiuc si finantatorul Stelei, Gigi Becali, au fost trimisi in judecata in 3 noiembrie, in cazul transferurilor de terenuri.

Dumitru Cioflina este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apararii pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si luare de mita.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzata de complicitate la luare de mita, iar George Becali, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.

Procesul incepe la instanta suprema in 18 ianuarie 2011.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#DNA George Becali, #dosar schimburi de teren , #DNA