Ziare.com

DNA: Becali ar fi incercat sa o protejeze pe fata lui Babiuc in dosarul schimburilor de teren

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 22:46

   

DNA: Becali ar fi incercat sa o protejeze pe fata lui Babiuc in dosarul schimburilor de teren
George Becali ar fi incercat sa o protejeze pe fata fostului ministru al apararii Victor Babiuc, prin declaratia pe care a dat-o in timpul cercetarilor, arata procurorii anticoruptie in rechizitoriul prin care i-au deferit justitiei pe cei trei si pe generalul Dumitru Cioflina, pentru coruptie.

Procurorii DNA arata in rechizitoriul, ca Ioana Babiuc nu a putut oferi niciun detaliu tehnic in cadrul audierilor referitoare la modul in care a tranzactionat un teren de sapte sute de metri patrati cu finantatorul Stelei, George Becali, la un pret cu mult sub cotele pietei imobiliare de la acea vreme, noteaza Mediafax.

In ceea ce priveste respectivul teren, procurorii spun ca reprezinta "bunul" primit drept mita de catre Victor Babiuc de la George Becali, ca urmare a ajutorului acordat privind schimbul nelegal de terenuri intre finantator si armata.

Anchetatorii arata in documentul citat ca Ioana Anca Babiuc "nu a fost in masura sa precizeze care este obiectul contractului, respectiv sa delimiteze terenul cumparat prin precizarea dimensiunilor pe fiecare latura sau a vecinatatilor, sa explice cuantumul pretului achitat raportat la valoarea de piata la data respectiva, iar invinuitul George Becali nu a facut dovada proprietatii terenului, contractul fiind incheiat prin acordul partilor in lipsa verificarii sarcinilor".

Procurorii apreciaza ca "exista suficiente date din care rezulta ca nu este vorba despre o vanzare - cumparare".

Procurorii contrazic, totodata, afirmatiile celor trimisi in judecata potrivit carora Ioana Babiuc, Victor Babiuc si George Becali nu s-ar fi cunoscut.

Anchetatorii anticoruptie sustin ca dupa ce a fost inceputa urmarirea penala, George Becali a cerut procurorilor sa-l citeze la DNA pentru a putea da o declaratie in dosar, dar nu referitor la modul in care s-au facut schimburile de terenuri cu armata, ci despre contractul de vanzare cumparare pe care l-a intocmit cu fata fostului ministru al Apararii.

"Becali George, care desi nu a dorit sa faca declaratii cu privire la schimburile de terenuri, a solicitat audierea sa << de indata >> dupa inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de luare de mita pentru a da explicatii cu privire la contractul de vanzare cumparare incheiat cu fiica lui Victor Babiuc si pentru a veni in apararea acesteia", noteaza procurorii in rechizitoriu.

Procurorii sustin ca din raspunsurile lui George Becalii date in cursul acestei audieri "este cert ca singura sa intentie a fost aceea de a preciza ca nu o cunostea pe invinuita Ioana Cristina Anca Babiuc si ca incheierea contractului nu are nici o legatura cu functia exercitata de catre Victor Babiuc si aprobarea de catre acesta a schimbului de terenuri".

Procurorii mai noteaza ca Becali s-a contrazis cand a aratat ca nu o cunostea pe fiica lui Victor Babiuc, in sensul in care, din raspunsurile sale a reiesit ca finantatorul cunoaste detalii despre starea civila a acesteia, respectiv ca este casatorita.

Dumitru Cioflina, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si fost sef al Marelui Stat Major General, Victor Babiu, fost ministru al Apararii, fiica acestuia, Ioana Babiuc si finantatorul Stelei, Gigi Becali, au fost trimisi in judecata in 3 noiembrie, in cazul transferurilor de terenuri.

Dumitru Cioflina este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, iar Victor Babiuc, fost ministru al Ministerului Apararii pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si luare de mita.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzata de complicitate la luare de mita, iar George Becali, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata.

Procesul incepe la instanta suprema in 18 ianuarie 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1542 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un "tun" de cateva zeci de milioane de euroi!

Beneficiar, Jiji Becale, tzepuit, statul roman, pe mana glorioasei sale armate!
De ce or fi fost oare necesari aproape 15 ani ca acest caz, de notorietate, sa ajunga in instanta?!
Si, cand oare va ajunge tot acolo si dosarul preluarii frauduloase a clubului de fotbal Steaua, de catre acelasi Jiji_Kakareaza?!

 

SORTULET IN INSTANTA? MARE REVOLUTIE, MARE!

Astept sa-i vad insiruiti dupa deschizatorul de drum, Victor Babiuc! Amuzant sa vezi cati "iuc" verzi ca brazii de "romani" ce sunt, au lasat Romania in fesierul gol! Cum spunea d-nul Florescu, batalie grea, in continuare, intre tabara "internationalista" si cea "nationalista"! Eu sper ca de aceasta data, sa iasa bine Romania!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor