DNA cerceteaza o mita imobiliara de 200.000 de euro

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 10:45
2529 citiri
DNA cerceteaza o mita imobiliara de 200.000 de euro

Directia Nationala Anticoruptie cerceteaza doi reprezentanti ai unei agentii imobiliare din Bacau, care au promis mita unui functionar de la Primarie pentru avizarea legalitatii cesiunii a doua terenuri.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bacau fac cercetari in legatura cu Ghiocel Lupu si Nelia Ghervase, administratori ai unei agentii imobiliare din Bacau, pentru infractiunea de dare de mita, se arata intr-un comunicat al DNA.

"In perioada februarie - octombrie 2009, cele doua persoane, care au preluat prin cesiune drepturile litigioase cu privire la doua terenuri din Bacau, pentru care se formulase notificare in baza Legii nr.10/200, au promis darea sumei de 100.000 euro unei persoane denuntatoare, functionar public in cadrul Primariei Bacau, ce avizeaza legalitatea dispozitiilor emise in aceasta materie. Promisiunea de bani a fost suplimentata apoi de Nelia Ghervase la 200.000 euro, pentru ugentarea solutionarii notificarii si a acordarii unor amplasamente avantajoase, prestabilite de cei doi", precizeaza comunicatul.

Procurorii spun ca Nelia Ghervase mai este cercetata pentru ca in perioada mai - octombrie 2009 a promis aceluiasi functionar suma de 1.000.000 euro pentru urgentarea solutionarii unei alte notificari la Legea nr.10/2001, prin care era solicitata retrocedarea a aproximativ 30 ha de teren in Bacau de catre cetateni straini, pe care aceasta ii reprezenta, precum si pentru ca restituirea sa se produca pe vechiul amplasament.

Sumele de bani promise ar fi trebuit sa fie date dupa emiterea dispozitiilor administrative si vanzarea imobilelor.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar la data de 21 octombrie 2009, procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor doi inculpati pe o perioada de 24 de ore.

La aceeasi data, Tribunalul Bacau a respins cererea procurorilor DNA de luare a masurii arestarii preventive a celor doi inculpati. Procurorii DNA urmeaza sa declare recurs impotriva hotararii instantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#agenti imobiliari cercetati, #DNA agenti imobiliari, #agenti imobiliari mita , #DNA