DNA cere arestarea a patru oameni de afaceri israelieni, in dosarul lui Remus Truica - un miliardar printre ei (Video)

Joi, 10 Martie 2016, ora 15:49
5152 citiri
DNA cere arestarea a patru oameni de afaceri israelieni, in dosarul lui Remus Truica - un miliardar printre ei (Video)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut, joi, arestarea a patru oameni de afaceri israelieni, in dosarul fermei Baneasa, in care este implicat si Remus Truica.

Cei patru sunt, potrivit unui comunicat al DNA, Tal Silberstein, Shimon Shevez, Moshe Agavi si Benjamin "Beny" Steinmetz.

Cel din urma este un miliardar ce locuieste la Geneva, are afaceri cu diamante, printre altele, si o avere de 3,5 miliarde de dolari.

Astfel, DNA transmite ca, in dosarul "privind retrocedarea nelegala unei suprafete de 47 de hectare de padure situata in localitatea Snagov si privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa", Silberstein este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si complicitate la spalare de bani.

Shevez si Steinmetz sunt urmariti penal pentru constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalare de bani, iar Agavi pentru aderare la un grup infractional organizat.

DNA mai precizeaza ca, de cand s-a inceput urmarirea penala a acestora, pe 17 decembrie 2015, de catre Serviciul Teritorial Brasov, procurorii anticoruptie "au facut numeroase demersuri pentru a asigura prezenta celor 4 inculpati in fata organelor judiciare, insa acestia urmaresc tergiversarea cercetarilor fata de ei si in final sustragerea de la urmarirea penala".

Astfel, joi s-a inaintat Curtii de Apel Brasov referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa a celor patru inculpati, iar judecarea propunerii va avea loc, luni, la Curtea de Apel Brasov.

In comunicatul institutiei anticoruptie se explica si legatura celor patru oameni de afaceri cu Remus Truica. Astfel, incepand luna noiembrie 2006, Truica, cei patru oameni de afaceri israelieni si alte persoane, "au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal" de printul Paul al Romaniei.

Astfel, mai transmite DNA, pentru a pune in practica planul infractional, printul Paul al Romaniei i-a promis lui Truica si asociatilor acestuia din grupul infractional "o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor".

DNA cere arestarea lui Remus Truica

De asemenea, in urma cu o saptamana, pe 3 martie, procurorii DNA au cerut arestarea omului de afaceri Remus Truica, fiind propusa inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive.

F.N.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...