DNA cere arestarea judecatoarei Elena Burlan de la Tribunalul Bucuresti, pentru o spaga de 50.000 de euro

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 17 Mai 2018, ora 12:26
15634 citiri
DNA cere arestarea judecatoarei Elena Burlan de la Tribunalul Bucuresti, pentru o spaga de 50.000 de euro
Foto: Kanal D

Procurorii DNA au cerut magistratilor emiterea unui mandat de arestare in cazul judecatoarei Elena Burlan-Puscas, de la Tribunalul Bucuresti, acuzata ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la doua persoane cercetate pentru tentativa de omor.

Sectia pentru judecatori a CSM a avizat favorabil solicitarea DNA.

Elena Burlan este maritata cu fostul fotbalist Marcel Puscas, in prezent director la FRF. Acesta a candidat recent la sefia Federatiei Romane de Fotbal (FRF).

Acuzatiile procurorilor

Potrivit procurorilor DNA, in contextul judecarii unui dosar penal ce privea savarsirea unor infractiuni cu violenta, Burlan ar fi primit, in perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpatii vizati de cercetarea judecatoreasca, din care doi cercetati pentru tentativa de omor calificat, suma totala de 50.000 euro.

"Banii respectivi au fost primiti de magistrat pentru a dispune fata de cei doi inculpati cercetati pentru tentativa de omor calificat inlocuirea masurii preventive a arestarii cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, lucru care s-a si intamplat in perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010.

De fiecare data, aceste solutii au fost desfiintate de instanta superioara de control judiciar", arata DNA.

Le-a dat pedepse cu suspendare

Anchetatorii mai arata ca, in acelasi context, pentru aceeasi suma de bani, printr-o sentinta din luna februarie 2010, Burlan ar fi pronuntat pedepse cu suspendarea executarii fata de toti inculpatii din dosarul respectiv.

"In faza de apel, in luna decembrie 2010, aceasta sentinta a fost desfiintata in parte, Curtea de Apel Bucuresti pronuntand pedepse cu executare fata de autorii infractiunii de tentativa de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani si 6 luni", arata DNA.

Deciziile celebre ale judecatoarei

In 2009, Elena Burlan a devenit celebra in urma achitarii medicului chirurg Razvan Tranca, acuzat de viol si de aruncarea de la etaj a fostei sale paciente, minore, Andreea Mocanu.

Judecatoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucuresti, l-a condamnat atunci pe Tranca la patru ani, cu suspendare, pentru tentativa de omor, achitandu-l pentru acuzatia de viol. Decizia a fost mentinuta de Inalta Curte.

Tot Elena Burlan este cea care, la sfarsitul anului 2009, a dispus achitarea medicului Serban Bradisteanu, atat pentru abuz in serviciu, cat si pentru primire de foloase necuvenite, in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi primit mita 4 milioane si jumatate de euro privind o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar. Decizia a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Burlan arestata, #Elena Burlan DNA, #Elena Burlan spaga, #Elena Burlan mita , #DNA