DNA cere arestarea lui Remus Truica

Joi, 03 Martie 2016, ora 17:32
4025 citiri
DNA cere arestarea lui Remus Truica
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer arestarea omului de afaceri Remus Truica. Solicitarea a fost transmisa, joi, catre Curtea de Apel Brasov, fiind propusa inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive.

Remus Truica este acuzat de "constituirea unui grup infractional organizat; trafic de influenta; spalare de bani; complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave si dare de mita", potrivit unui comunicat de presa.

Ancheta extinsa in dosarul printului Paul si al lui Remus Truica - ce au mai gasit procurorii DNA

"In referatul de propunere a inlocuirii masurii procurorilor s-a retinut faptul ca, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a masurii arestului la domiciliu, respectiv data de 02 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmarire penala la constatarea existentei si a altor infractiuni fata de cele sus mentionate, care au fost retinute in sarcina inculpatului.

Ca urmare a acestui fapt, la data de 02 martie 2016 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Truica Remus pentru savarsirea infractiunilor de: complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave si spalare a banilor, comise in modalitatea descrisa in comunicatul nr. 224/VIII/3 din 03 martie 2016", se mai arata in document.

Joi, DNA anuntase ca ancheta in ceea ce ii priveste pe Paul Philippe al Romaniei si pe Remus Truica privind retrocedarea Fermei Baneasa a fost extinsa.

In comunicatul respectiv se preciza ca fostul prefect al judetului Ilfov, Nicolae Jecu, si fostul primar al comunei Snagov, Musat Apostol, sunt cercetati sub control judiciar pentru abuz in serviciu.

Remus Truica se afla in arest la domiciliu in dosarul privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa. In acelasi dosar, printul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca, incepand din noiembrie 2006, omul de afaceri Remus Truica, avocatul Robert Rosu si alte persoane au constituit un grup infractional cu scopul dobandirii intregii averi revendicate nelegal de printul Paul. De asemenea, DNA a transmis ca, ulterior, la acest grup au aderat si Dan Andronic, Marius Marcovici si Lucian Mateescu.

A.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#DNA arestare Remus Truica, #Remus Truica DNA, #Remus Truica Ferma Baneasa , #DNA