DNA cere urmarirea penala pentru Cristian David: Iata ce a facut cat a fost ministru (Video)

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 14:38
12189 citiri
DNA cere urmarirea penala pentru Cristian David: Iata ce a facut cat a fost ministru (Video)

Directia Nationala Anticoruptie cere urmarirea penala fata fostul ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindenti, Cristian David, pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii.

"Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de David Cristian, ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii", se arata intr-un comunicat al DNA.

https://ziare.com/stiri/dna/dna-cere-urmarirea-penala-pentru-cristian-david-iata-ce-a-facut-cat-a-fost-ministru-1284872

Potrivit DNA, exista indicii ca David, in calitate de membru al Executivului, a consemnat in fals, in declaratia de avere, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 euro, cu titlu de "restituire imprumut", de la mama sa.

DNA cere urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu - abuz in serviciu si organizare de grup infractional

"Din referatul intocmit de procurori rezulta ca exista indicii rezonabile potrivit carora, pentru a justifica in declaratia de avere depusa la data de 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, numitul David Cristian a consemnat in fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 euro, cu titlu de 'restituire imprumut', de la mama sa", mai precizeaza comunicatul.

Totodata, pentru ca la randul sau, mama sa sa poata justifica detinerea legala a sumei de 60.000 euro pe care ar fi restituit-o fiului sau, Cristian David a semnat cu o persoana de incredere un antecontract de vanzare - cumparare a unui apartament.

In document se atesta, in mod nereal, faptul ca mama lui Cristian David ar fi vandut acelei persoane un apartament in judetul Prahova pentru suma de 60.000 euro, potrivit procurorilor.

"Aceasta suma a fost justificata de ministrul delegat printr-un asa-zis imprumut pe care i l-ar fi acordat mamei sale ca sa-si construiasca o casa si la momentul incheierii actului care ar atesta vanzarea fictiva a apartamentului mentionat, mama sa i-ar fi 'restituit' imprumutul.

Probele administrate in cauza, in perioada premergatoare incheierii actul de vanzare cumparare aparent, au relevat ca numitul David Cristian a fost profund preocupat de necesitatea incheierii unui antecontract de vanzare cumparare intre mama sa si o alta persoana, intrucat nu detinea un act licit pentru suma de 60.000 euro pe care trebuia sa o mentioneze in declaratia sa de avere", se mai arata in comunicatul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Cristian David urmarire penala, #DNA Cristian David urmarire penala , #DNA