DNA cere urmarirea penala pentru unul dintre ministrii lui Tudose

Vineri, 25 August 2017, ora 13:41
13151 citiri
DNA cere urmarirea penala pentru unul dintre ministrii lui Tudose
Foto: Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie cere incuviintarea Senatului pentru urmarirea penala a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Acesta este "suspectat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in perioada exercitarii functiei ministeriale", informeaza DNA.

Concret, este vorba de concursul organizat de Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MPR) pentru angajarea unor functionari. Procurorii spun ca au rezultat indicii ca acest concurs ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei devenind total nerelevant.

In dosar, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus urmarirea penala fata de suspectii:

  • Pop Felicia Elena, directoare de cabinet a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul (MRP)
  • Alexandrescu Maria, angajata in cadrul MRP, membra a comisiei de concurs
  • Zaharia Mihai Cornel, angajat in cadrul MRP, membru al comisiei de concurs.

Proba scrisa a fost stabilita pentru data de 31 iulie 2017.

"In acest context, in perioada 20 - 31 iulie 2017, Ilie Viorel, ministru pentru relatia cu Parlamentul, cu intentie, a determinat-o pe suspecta Pop Felicia-Elena, directoare de cabinet a ministrului, sa solicite membrilor comisiei de concurs Alexandrescu Maria si Zaharia Mihai-Cornel, subiectele si baremele de corectare pentru proba scrisa din data de 31 iulie 2017.

La data de 28 iulie 2017, suspectii Alexandrescu Maria si Zaharia Mihai-Cornel au pus la dispozitia directoarei de cabinet subiectele si baremele de corectare aferente probei scrise, stiind ca respectivele informatii nu erau destinate publicitatii si ca urmeaza a fi dezvaluite anumitor candidati ce urmau sa sustina proba scrisa. In aceeasi zi, directoarea de cabinet, suspecta Pop Felicia-Elena a dat candidatilor agreati subiectele si rezolvarea lor", precizeaza comunicatul DNA.

Procurorii mai afirma ca, pe langa faptul ca acesti candidati au avut acces la subiectele de concurs si la rezolvarea lor, fiind vadit favorizati fata de ceilalti candidati, a reiesit ca ei, potrivit intelegerii, au si intocmit lucrarile anterior examenului, iar in ziua examenului trebuia ca lucrarile scrise in sala de examen sa fie inlocuite cu cele ce fusesera deja redactate acasa, de catre candidatii favorizati.

Mai mult, se pare ca nu toti candidatii favorizati ar fi indeplinit conditiile de vechime pentru a ocupa posturile. In acest sens, anterior organizarii concursului, ministrul Viorel Ilie a dispus modificarea statului de functii, astfel incat sa fie posibila angajarea acestora.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#DNA urmarire penala ministru , #DNA
Comentarii