DNA descinde in Teleorman: Perchezitii la fostul prefect si trei primarii

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 10:53
6934 citiri
DNA descinde in Teleorman: Perchezitii la fostul prefect si trei primarii
Foto: Opinia Teleorman

Procurorii DNA au demarat, joi dimineata, perchezitii la mai multe primarii din Teleorman si la domiciliul fostului prefect Teodor Nitulescu, intr-un dosar de coruptie, fiind vizate contracte de achizitii publice acordate ilegal in perioada 2009-2012.

Sunt efectuate perchezitii domiciliare la 13 adrese din judetul Teleorman, din care patru sunt institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, informeaza un comunicat DNA.

Potrivit sursei citate, procurori din cadrul DNA-Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2009 - 2012.

In acest dosar este vizat fostul prefect PDL de Teleorman Teodor Nitulescu, suspectat de abuz in serviciu, conflict de interese si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia indeplinita, informeaza Mediafax, citand surse judiciare.

Sursa citata precizeaza ca autoritatile fac perchezitii in apartamentul in care locuieste Teodor Nitulescu in Alexandria, dar si la un conac al acestuia, din comuna Stejaru, judetul Teleorman, in cautarea de probe.

Perchezitii au loc si la Spitalul de Pneumoftiziologie Rosiorii de Vede, precum si la primariile comunelor Vedea, Stejaru si Trivalea Mosteni, din judetul Teleorman.

In cazul Spitalului din Rosiori de Vede, conducerea spitalului este suspectata de abuz in serviciu in legatura cu atribuirea unor contracte de achizitii preferential, favorizand astfel societati controlate de Nitulescu, aflat in functia de prefect al judetului Teleorman la data incheierii contractelor.

Tot joi au loc, de asemenea, perchezitii la sediul firmei Venus Mob SRL din Bucuresti, precum si la doua societati din Rosiorii de Vede, SC Comixt SA si SC Grup NTIR SRL, ambele controlate de Nitulescu.

Ce acuzatii i se aduc fostului prefect

Din documentele anchetatorilor reiese ca, din functia de prefect al judetului Teleorman, mandat detinut in perioada 2009-2012, Teodor Nitulescu si-a exercitat influenta pentru ca Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Vedea, unde este presedinte, sa obtina dreptul de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate in Teleorman.

De asemenea, el este suspectat ca, in perioada mai 2011 - iunie 2012, a efectuat acte de comert incompatibile cu functia de prefect, la SC Venus Mob SRL si SC Comixt SA Rosiorii de Vede.

Teodor Nitulescu mai este vizat si ca a facut presiuni asupra directorului Clubului Sportiv Scolar Turnu Magurele, pentru anularea unei licitatii castigate de asocierea SC Teldrum SA - SC Hidro Olt SRL si atribuirea ulterioara a contractului respectiv catre alta asociere formata din SC Ten Holding SRL si SC Hidro Olt SA, potrivit acelorasi documente.

Fost deputat PSD si coleg cu Liviu Dragnea

Teodor Nitulescu a fost prefect de Teleorman atat in perioada 2001-2004, cat si perioada 2009-2012. In perioada 2004-2008 el a fost deputat ales din partea PSD. Fost coleg de filiala cu Liviu Dragnea, Nitulescu a candidat la alegerile locale din 2012 din partea PDL, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, insa a pierdut alegerile in fata lui Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prefect Teleorman perchezitii DNA, #perchezitii DNA primarii Teleorman, #DNA ancheta Teleorman, #Teleorman DNA coruptie , #DNA