DNA: Exista riscul falsificarii sau ascunderii de documente in dosarul Apa Nova

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 12:35
2534 citiri
DNA: Exista riscul falsificarii sau ascunderii de documente in dosarul Apa Nova

Procurorii DNA au sustinut in instanta ca exista riscul falsificarii sau ascunderii unor documente din dosarul Apa Nova, potrivit motivarii hotararii prin care Curtea de Apel Ploiesti a mentinut masura controlului judiciar in cazul inculpatilor Costin Berevoianu, Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu.

Reprezentantul DNA a afirmat in fata instantei ca exista "pericolul de a fi plasmuite documente care sa fie prezentate drept justificare pentru platile efectuate si care sa confere un caracter de legalitate acestora", in conditiile in care respectivele documente nu au existat la momentul descinderii si ridicarii de inscrisuri de la sediul societatilor Apa Nova si Veolia Apa Servicii.

Apa Nova a crescut pretul nejustificat? Precizari de la companie

"Mai mult, probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente in baza carora au fost efectuate plati presupus nelegale", a mai sustinut reprezentantul DNA.

Instanta a apreciat insa ca nu exista riscul ca inculpatii sa influenteze ancheta prin distrugerea sau falsificarea unor documente.

"In ceea ce priveste inscrisurile, rezulta din probatoriile administrate pana in prezent ca acestea au fost ridicate de la domiciliile inculpatilor si cele doua societati comerciale implicate, cu ocazia perchezitiilor domiciliare, efectuate cu autorizarea judecatorului de drepturi si libertati, si prin urmare nu exista riscul distrugerii acestora, fiind in posesia si la dispozitia organelor de urmarire penala", se arata in motivare.

Numele lui Oprescu, in dosarul Apa Nova. Spaga pentru consilieri, "o practica notorie" (Video)

De asemenea, instanta a considerat ca nici riscul plasmuirii unor documente nu mai este actual, pe motiv ca probele pe care se bazau suspiciunile procurorilor, respectiv o discutie interceptata la data de 26 august 2015 si declaratia unui martor, se refera la momente anterioare celei de-a doua descinderi a organelor de ancheta.

"In plus, se constata ca niciunul dintre inculpati nu detine o functie in cadrul vreuneia dintre societatile mentionate implicate, asa incat riscul este unul prezumat iar nu dovedit", se mai mentioneaza in motivare.

DNA: Apa Nova isi facuse serviciu de filaj si interceptari

Curtea de Apel Ploiesti a respins pe 30 septembrie, ca nefondata contestatia formulata de procurorii DNA fata de decizia Tribunalului Prahova care a respins propunerea de arestare a celor trei inculpati, plasandu-i sub control judiciar.

Ovidiu Semenescu, administrator al unor firme, este acuzat de trafic de influenta (2 infractiuni) si cumparare de influenta (2 infractiuni), iar fostul trezorier PNL Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, consilier personal al primarului Sorin Oprescu in perioada 2008 - 2015, sunt acuzati de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2008 - 2015, cei trei si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania (in principal la Primaria Generala, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primaria si Consiliul Local ale Sectorului 1 Bucuresti) in beneficiul agentilor economici care fac parte dintr-un grup de firme strain, obtinand in schimb de la reprezentantii acestora sume importante de bani.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Vă dați seama cât de lipsit de experiență e Florin Cîțu. E prima oară în istorie când sunt două moțiuni împotriva guvernului”
Ludovic Orban: „Vă dați seama cât de lipsit de experiență e Florin Cîțu. E prima oară în istorie când sunt două moțiuni împotriva guvernului”
Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat marți, 28 septembrie, că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne premier și a subliniat că este prima oară în istoria...
Cîțu, despre cele două moțiuni de cenzură: „În Parlament astăzi este un festival al celor care vor să arunce țara în aer”
Cîțu, despre cele două moțiuni de cenzură: „În Parlament astăzi este un festival al celor care vor să arunce țara în aer”
Premierul Florin Cîțu a comentat marți, 28 septembrie, vizavi de cele două moțiuni de cenzură, USR PLUS și AUR, respectiv PSD, împotriva guvernului. Acesta a acuzat că în prezent în...
Sursa: AGERPRES