Ziare.com

DNA il trimite in judecata pe presedintele CJ Braila, Bunea Stancu

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 10:45

   

DNA il trimite in judecata pe presedintele CJ Braila, Bunea Stancu
Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si alte 15 persoane au fost trimise in judecata de catre DNA. Procurorii au retinut in sarcina lui Bunea Stancu 5 infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si una de conflict de interese.

Procurorii sustin ca Bunea Stancu a defavorizat in mai multe licitatii firmele care meritau sa castige contracte de achizitii publice pentru a favoriza anumite companii agreate, producand un prejudiciu de 2.924.817 lei bugetului Consiliului Judetean Braila, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele suspendat al CJ Braila, Bunea Stancu, ramane in arest la domiciliu

Contractele respective aveau ca obiect efectuarea unor lucrari de asfaltare drumuri - SC Tancrad SRL Galati si SC Tancrad Construct SRL Braila, respectiv reamenajare si reabilitare spatii medicale la unitatile spitalicesti din subordinea Consiliului Judetean Braila - SC Concivia SA Braila.

In cazul SC Concivia SA Braila, una dintre beneficiarele contractelor din bani publici atribuite de Consiliul Judetean Braila, procurorii arata ca "actionar majoritar la aceasta firma este SC Bursagrirom SA Braila, care la randul sau, il are ca actionar majoritar pe inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, conditii in care acesta din urma are o participare indirecta la capitalul SC Concivia SA Braila si fiind deci, persoana afiliata la aceasta".

Bunea Stancu se afla in acest moment in arest la domiciliu.

A.V.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 757 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La Puskerieee !!

:)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor