DNA: Liviu Luca era un "dictator" la CNSLR-Fratia

Vineri, 04 Mai 2012, ora 21:59
3506 citiri
DNA: Liviu Luca era un "dictator" la CNSLR-Fratia

Un rechizitoriu al DNA arata ca prim-vicepresedintele CNSLR-Fratia, Liviu Luca, trimis in judecata joi de procurorii anticoruptie sub acuzatia de folosire a autoritatii in vederea obtinerii de foloase necuvenite si fals in inscrisuri, era adevaratul lider al confederatiei si recurgea inclusiv la amenintari pentru a-si atinge scopul.

Desi presedinte Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania, CNSRL Fratia, era Marius Petcu, nimic nu se facea fara acordul lui Liviu Luca, conform dosarului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) trimis joi spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, informeaza Digi 24.

"In cursul anului 2011, inculpatul Luca Liviu a actionat in asa fel incat, folosindu-si influenta de prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia, a inlesnit incheierea unui contract de management intre societatile SIND TOUR TRADING SRL (unde C.N.S.L.R. Fratia este actionar majoritar) si TOUR MIRINVEST S.R.L Timisoara, contract prin care cea de-a doua societate a obtinut foloase necuvenite in suma de 732.000 de euro. Anterior incheierii contractului de management, firmele din componenta Grup Mir (inclusiv TOUR MIRINVEST) inregistrasera pierderi considerabile", se arata in documentul DNA.

Amenintari de la Luca

Fostul presedinte al CNSLR Fratia, Marius Petcu, judecat la randul sau intr-un alt caz de coruptie, le-a dezvaluit procurorilor ca acordul lui Luca era obligatoriu atunci cand se luau decizii importante.

Alti membri din conducerea confederatiei le-au povestit anchetatorilor despre atitudinea agresiva a lui Luca fata de ei. "Te aranjez eu...", i-a spus liderul sindical unui martor, conform rechizitoriului DNA.

De altfel, cine nu era de acord cu deciziile acestuia era inlaturat din structurile de conducere. "Persoanele care nu au fost de acord cu semnarea contractului au fost inlaturate, la initiativa lui Luca Liviu (...) din structurile decizionale ale CNSLR Fratia si SIND TOUR TRADING", se precizeaza in dosarul trimis ICCJ.

Din acest dosar a fost disjuns si cel al altui lider sindical, Bogdan Hossu, cercetat pentru abuz in serviciu.

Finantele, pe mana lui Vintu

Acelasi document arata ca finantele CNSLR-Fratia au fost controlate, cel putin in anii '90, de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, conform unor martori din acest dosar.

Liviu Luca a recunoscut, in repetate randuri ca are o relatie foarte buna cu Sorin Ovidiu Vintu, afirmand chiar ca, in cazuri legate de afaceri e "primul pe care il suna".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Liviu Luca dictator CNSLR Fratia, #Liviu Luca judecata dosar , #DNA