Ziare.com

DNA raspunde Antena3: Cine este expertul din dosarul lui Voiculescu

Joi, 07 August 2014, ora 07:55

   

DNA raspunde Antena3: Cine este expertul din dosarul lui Voiculescu
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sustine ca Aurelia Nicolae, expertul care a efectuat raportul de constatare tehnico-stiintifica in dosarul ICA, face parte, incepand din 2001, din Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati.

DNA a transmis miercuri un comunicat, dupa ce marti, in cadrul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3, s-a afirmat faptul ca Aurelia Nicolae nu este expert autorizat.

"Referitor la afirmatiile conform carora doamna Aurelia Nicolae nu este expert, precizam ca acestea sunt nereale, deoarece din anul 2001 face parte din Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati. Este licentiata in studii juridice si economice, de asemenea este evaluator de intreprinderi din anul 1996.

In anul 2011, a absolvit cursurile de perfectionare Achizitii Publice - Derulare Programe. In anul 2008, a absolvit cursurile de perfectionare Achizitii Publice - Modul 2", arata DNA.

Procurorii mai sustin ca, in dosarul ICA, in faza de urmarire penala, specialistul DNA a intocmit un raport de constatare tehnico-stiintifica pe baza datelor din expertiza tehnica intocmita de un expert evaluator de bunuri imobile, acreditat ANEVAR, iar intocmirea acestor documente a durat aproximativ 6-7 luni de zile.

De asemenea, DNA face referire si la fostul specialist DNA Dumitru Gheorghiu, cel care a declarat ca expertiza in dosarul ICA s-a facut sub presiunea procurorilor anticoruptie.

Astfel, DNA arata ca, la data de 26 august 2011, Dumitru Gheorghiu, fost specialist in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures, a fost sanctionat disciplinar cu destituirea din functia publica, intrucat acesta a savarsit abateri disciplinare si anume nerespectarea secretului profesional sau a confidentialitatii lucrarilor cu acest caracter si manifestari care aduc atingere prestigiului autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, incalcand astfel prevederile Statutului functionarilor publici, precum si dispozitiile Codului de conduita al functionarilor publici.

Fostul ministru Pantis: Expertiza in cazul ICA, efectul delirului economic al DNA

DNA mai sustine ca Dumitru Gheorghiu a intocmit arhive in care se regasesc informatii din/sau referitor la dosare penale, respectiv copii scanate ale unor documente din dosare pentru care nu avea rezolutie directa, copii din registre de intrari-iesiri, adrese de redirectionare a unor dosare penale si declaratii olografe; a valorificat date confidentiale in interes personal, aspect rezultat din relatarile facute pe blogul propriu al unui ziarist referitor la activitatea DNA.

Voiculescu, vorbe grele dupa proces: Rechizitoriul, un fel de crima. Vor trebui sa dea socoteala!

Totodata, expertul Dumitru Gheorghiu a facut aprecieri neautorizate in legatura cu litigiile aflate in curs de solutionare, in care DNA avea calitatea de parte; a dezvaluit informatii care nu aveau caracter public referitor la modul in care s-a determinat un prejudiciu in dosarul privind un inculpat trimis in judecata de catre Serviciul Teritorial Targu Mures al DNA, informatii la care a avut acces in calitate de specialist insarcinat cu redactarea raportului de constatare.

DNA mai precizeaza ca Dumitru Gheorghiu a avut o atitudine in sensul politizarii contextului derularii unor anchete.

In incheiere, DNA declara ca faptele savarsite de catre specialistul Dumitru Gheorghiu s-au situat la limita intre abatere disciplinara si raspundere penala si au avut consecinte grave, aducand atingere prestigiului institutiei cu care se afla in raporturi de serviciu functionarul public, prejudiciind si interesele legale ale acestuia.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5100 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"DNA raspunde Antena3"

- are timp de pierdut ! :o)))

"DNA raspunde Antena3: Cine este expertul din dosarul lui Voiculescu"

 

DIICOT sa aresteze DNA!

Sa inconjure cuibul ala de infractori si sa-i salte pe totzi!
Astia ne cred fraieri, DNA-ul e un cuib de interlopi care se apara unul pe altul, care fac politie politica in interesul familiei Basescu si a acolitzilor lor!

 

De ce toate institutiile UE tac in privinta abuzurilor DNA ?

Nu vedeti ca va faceti de ras ! Abuzurile sunt in capul vostru facut varza de atata uitat la Antena 3 .

Antena3 si oamenii curajosi v-au terminat!Pa!clanul tiganoidomafiot!

-procurorii incep sa vorbeasca
-functionarii incep si ei
iar clanul interloposecurist a intrat in agonie ! Va urma un circ orchestrat de la Cotroceni pentru campania prezidentiala ,fara efect .S-a terminat !,romanii nu mai pot fi pacaliti ! Pa basila si clanul!Jilava va asteapta! Nastase v-a pus deja o vorba buna!
Sa traiti si mai bine!

corect

de ce nu se sesizeaza nimeni din UE? cum e posibil ca matrozul sa fie in functie dupa ataea nenorociri pe care le-a facut?

Voiculescu este envinovat

DNA nu face nimic altceva decat sa execute ordinele venite de la Cotroceni. Voiculescu trebuie achitat.

Hopa !in DNA buboiul incepe sa erupa!politia politica basista fisiie

Hopa, hopa faceti loc ca vine...Popa! cu cadelnita la hoitul basist! Au inceput sa apara schizmele in aparatul de represiune politica al basistului! Procurorii au inceput sa se lepede de mafiotul interlop(vezi procurorul din dosarele lui Mircea si Bercea Mondialul),acum incepe si in DNA sa iasa la suprafata mizeriile borfasului securist.Incet incet o sa apara si informatii despre Laura,Nitu si ...batrinul de la Bucuresti!
Tactica de a da afara persoanele incomode clanului iterlop basist a dat roade un timp.Iata ca oamenii cu verticalitate din sistem incep sa aiba curaj si vorbesc.Sint multi cei care au lucrat si lucreaza in sistemul politiei politice basiste care au probe (oamenii au facut copii si inregistrari) si le vor scoate in presa.Cum basistii au facut justitie la televizor si in fituicile aservite acum vom asista la reversul medaliei.Tot la televizor si in presa vor aparea probele nenorocirilor facute de cloaca tiganoidointerlopa a acestui nemernic numit Basescu!A facut circ 10 ani prin presa aservita.DNA ul iesea si acuza in presa toti adversarii politici ai derbedeului inainte ca un judecator sa se pronunte. Aceast raspuns al DNA cu privire la expertul din dosarul lui Voiculescu ,este reactia disperata a virfurilor din DNA,zbaterea ultima a basistilor de a manipula.S-a terminat! Multi vor lua locul ce va fi lasat liber de Nastase.Multi justitiari basisti,de calibru se vor dduce in locul unde si-au trimis victimele la comanda politica a scursurii umane numita Basescu!
Sa traiti si mai bine! incepe circul prezidentialelor orchestrat de la Cotroceni si de agentii interlopului din PMP(Partidul Mangraonilor Penali) in frunte cu caricatura Diaconescu si prezidentiabila Macovei!

 

Sa traiasca DNA-ul, tot ce face e perfect,

Chiar cand minte, este bine, nimic nu pare suspect!
Sa traiasca DNA-ul, pana cand Base dispare,
Si atunci, doamna Codrutza va reveni, sa declare,
Sa aduca mici corectzii, sa explice cu Tzulusi,
Betzi la slujba-n timpul zilei, chiulangii si trepadusi!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor