DNA ridica documente de la Apa Nova Bucuresti si Primaria Sectorului 1 UPDATE

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 09:47
3615 citiri
DNA ridica documente de la Apa Nova Bucuresti si Primaria Sectorului 1 UPDATE

Procurorii DNA Ploiesti ridica, joi, documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii, au declarat surse judiciare.

Sursele citate de Mediafax au precizat ca procurorii de la DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti se afla la sediul societatii de furnizare apa si servicii de canalizare Apa Nova din Bucuresti, de unde ridica documente.

In acelasi dosar, care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de catre persoane din conducerea Apa Nova, anchetatorii au solicitat si ridica, joi, documente si de la Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1, au mai aratat sursele citate.

Conform Digi 24, procurorii verifica toate contractele semnate in ultimii 7 ani.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsica Chiru, a confirmat informatiile pentru Agerpres.

"In cursul diminetii, la sediul Apa Nova Bucuresti s-au prezentat doi domni procurori de la DNA - Serviciul Ploiesti, solicitand o serie de documente contractuale, pe care conducerea institutiei le va pune la dispozitie in toata transparenta posibila. Nu cunoastem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 - 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai nostri (...)

Apa Nova Bucuresti are contract cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru serviciile de apa si canalizare, contract care este publicat inclusiv pe site-ul primariei si este accesibil pentru oricine doreste sa cunoasca continutul acestuia", a declarat acesta.

UPDATE 11.30: Reprezentantii Primariei Capitalei neaga perchezitiile. "In acest moment nu se efectueaza perchezitii la sediul Primariei Municipiului Bucuresti. Reprezentantii Municipalitatii au pus si pun in continuare la dispozitia organelor abilitate toate documentele referitoare la Apa Nova", se precizeaza intr-un comunicat citat de Agerpres.

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia si furnizeaza servicii de alimentare cu apa si canalizare in Bucuresti si in alte orase mari din tara, informeaza Mediafax.

Apa Nova a incheiat, in anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apa si canalizare in municipiul Bucuresti, contract valabil pe o perioada de 25 de ani.

Potrivit site-ului companiei, actionarii societatii Apa Nova Bucuresti sunt Municipiul Bucuresti, care detine 16,31% din capitalul societatii, Veolia Eau-Compagnie Generale Des Eaux, cu 73,69%, si salariatii societatii, prin Asociatia ESOP, cu 10%.

Citeste si:
Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face un nou partid: „Și Geoană şi-a făcut partid, și Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?”
Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face un nou partid: „Și Geoană şi-a făcut partid, și Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 16 septembrie, că i se pare „prea mult” ca fostul șef social-democrat Liviu Dragnea să-și facă un nou partid și a dat exemplul lui Mircea...
Klaus Iohannis, discuție cu reprezentanți ai OMV privind creșterea prețului la gaze și energie. La ce concluzii s-a ajuns
Klaus Iohannis, discuție cu reprezentanți ai OMV privind creșterea prețului la gaze și energie. La ce concluzii s-a ajuns
Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, joi, 16 septembrie, cu reprezentanţii OMV Group, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. În cadrul întâlnirii, șeful statului a...
Sursa: Ziare.com