DNA trece Prutul: Adjunctul lui Kovesi, la Chisinau

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 12:45
3162 citiri
DNA trece Prutul: Adjunctul lui Kovesi, la Chisinau
Foto: site DNA

Procurorul-sef adjunct al DNA Nistor Calin merge la Chisinau pentru a face recomandari cu privire la lupta anticoruptie si a prezenta cele mai bune practici europene.

Nistor Calin va participa marti si miercuri la conferinta cu tema "Anticoruptie: Situatia actuala si studiul de caz al Romaniei", la finalul careia va sustine si o conferinta de presa, informeaza Info Prut.

Cu aceasta ocazie "va fi prezentat un set de recomandari pentru autoritatile din Republica Moldova in vederea consolidarii mijloacelor de lupta cu coruptia, in conformitate cu cele mai bune practici europene", se arata intr-un comunicat citat de publicatia mentionata.

Conferinta este organizata de Institutul de Politici si Reforme Europene (IPRE), in colaborare cu Institutul de Politici Europene de la Berlin.

Saptamana trecuta, presedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, a anuntat ca un procuror din Romania va merge in Republica Moldova ca sa asiste institutiile nationale din domeniu, sa examineze dosarele de rezonanta si chiar sa reexamineze anumite cazuri.

Un procuror roman va merge sa activeze in Republica Moldova

"Nu mai este un secret pentru nimeni cat de dezamagiti sunt cetatenii acestei tari de situatia din justitie. In acest sens, vreau sa fac un anunt. Saptamana viitoare, pe 15 septembrie, in Republica Moldova vine un procuror din Romania, cu experienta DNA, care va sta alaturi de ai nostri, va examina dosare de rezonanta, le va revizui pe unele. S-a tot vorbit ca DNA trebuie sa treaca Prutul. Putem spune ca o prima randunica va veni saptamana viitoare. Noi putem vorbi mult despre demisii la nivel de conducere, dar daca nu schimbam sistemul n-avem nicio sansa", a declarat Candu, in cadrul unei conferinte de presa.

Cu o vechime de aproape 20 de ani in magistratura, Nistor Calin a activat 9 ani in DNA, printre numele mari din dosarele incheiate cu condamnari la inchisoare numarandu-se Antonie Solomon, Constantin Nicolescu, Ionel Mantog, Dinel Staicu sau Cornel Penescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Nistor Calin Chisinau, #procuror DNA Moldova , #DNA