DNA vrea acte cu sponsorizari de la PNL si PSD Prahova: Dilema social-democratilor

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 19:53
2544 citiri
DNA vrea acte cu sponsorizari de la PNL si PSD Prahova: Dilema social-democratilor

Secretarul executiv al PSD Prahova Rares Enescu a declarat ca filiala a primit de la DNA doua solicitari de a ridica documente, una privind sponsorizari din perioada ianuarie 2011 - aprilie 2015, iar alta pentru perioada 2008 - 2014, insa pana acum actele respective nu au fost puse la dispozitia anchetatorilor.

Acesta a precizat ca una dintre solicitari face referire la documente privind sponsorizarile primite de PSD Prahova in perioada 1 ianuarie 2011 - 8 aprilie 2015, intr-un dosar, iar cealalta solicitare este facuta intr-un dosar separat si face referire la documente privind sponsorizari in perioada 2008 - 2014.

Rares Enescu a mai spus ca ambele solicitari transmise de DNA sunt facute pentru furnizarea documentelor originale privind sponsorizarile.

El a precizat ca aceste documente nu au fost inca puse la dispozitia anchetatorilor, intrucat, in paralel, la PSD Prahova are loc un control de fond al Autoritatii Electorale Permanente, iar autoritatea cere tot documentele originale, aferente anului electoral 2014.

"Vom pune la dispozitia anchetatorilor toate documentele solicitate, insa urmeaza sa vedem cum vom proceda in contextul in care ambele autoritati solicita documentele in original", a spus Enescu.

Initial, surse judiciare au declarat ca procurorii DNA Ploiesti au ridicat de la sediile PNL si PSD Prahova mai multe documente privind sponsorizari primite de cele doua filiale.

Procurorii DNA Ploiesti au mers, joi, la sediul PNL Prahova, de unde au solicitat, in baza unei adrese oficiale, documente privind sponsorizarile primite de cele doua organizatii.

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Perchezitii la sediile PNL si PSD Prahova

Copresedintele interimar al PNL Prahova, senatorul Ion Luchian, a declarat ca reprezentantii DNA au solicitat documente privind sponsorizarile primite in perioada 2011 - 2015 si ca aceste documente au fost puse la dispozitia anchetatorilor.

Surse judiciare au precizat ca solicitarea acestor documente a fost facuta de DNA in dosarul in care este cercetat, alaturi de alte persoane, cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, acuzat de constituire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri de europene.

In acelasi dosar sunt cercetate sub control judiciar si alte persoane, intre care deputatii Sebastian Ghita, Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, acuzati de sprijinire de grup infractional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#perchezitii DNA PSD Prahova, #perchezitii DNA PNL Prahova, #sponsorizari PSD Prahova DNA , #DNA