DNA vrea arestarea deputatului PSD Vlad Cosma - Camera trebuie sa-si dea avizul (Video)

Marti, 11 Februarie 2014, ora 17:12
2104 citiri
DNA vrea arestarea deputatului PSD Vlad Cosma - Camera trebuie sa-si dea avizul (Video)
Foto: Digi24

DNA a cerut, marti, Camerei Deputatilor, sa fie de acord cu arestarea preventiva a deputatului PSD Vlad Cosma pentru trafic de influenta. Tatal acestuia, Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, a fost retinut marti la pranz, urmand sa fie propus pentru arestare preventiva.

Urmeaza ca, in urma actelor prezentate de procurori, sa aiba loc o dezbatere in Comisia Juridica, iar plenul Camerei Deputatilor sa decida prin vot daca deputatul PSD poate fi arestat preventiv. Cel mai probabil acest lucru se va intampla saptamana viitoare, in conditiile in care procedurile parlamentare dureaza.

Parlamentul a refuzat sa avizeze inceperea urmaririi penale in cazul fostilor ministri Laszlo Borbely (UDMR), Victor Paul Dobre (PNL) si Varujan Vosganian (PNL), precum si retinerea lui Ioan Stan (PSD).

Procurorii DNA Ploiesti au decis, marti, inceperea urmaririi penale fata de Mircea Cosma (PSD), presedinte al Consiliului Judetean Prahova, si punerea in miscare a actiunii penale fata de fiul sau, deputatul Vlad Cosma (PSD).

Mai mult, Mircea Cosma a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru arestare preventiva.

Vlad Cosma are calitatea de inculpat, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta (trei acte materiale), in timp ce tatal sau, Mircea Cosma, este suspectat ca ar fi savarsit infractiunea de trafic de influenta (trei acte materiale), se precizeaza intr-un comunicat remis presei de DNA.

Din ordonanta de efectuare a urmaririi penale au rezultat "indicii rezonabile" ca deputatul PSD "impreuna cu alta persoana apropiata, prin acte materiale repetate, a pretins si a primit in perioada 2012 - 2013 de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale -denuntatori in cauza - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) ".

Sumele erau ascunse sub forma de contravaloare a unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau, mai sustin procurorii.

Banii au fost pretinsi in schimbul unor interventii la factorii de decizie din cadrul CJ Prahova "astfel incat societatile respective sa obtina, de la institutia publica, lucrari si servicii curente de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna supraevaluate, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare".

"Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand 'comisioanele' conform intelegerilor cu cei doi inculpati", mai arata procurorii anticoruptie.

Marti, lui Vlad Cosma i s-au adus la cunostinta calitatea de inculpat si acuzatiile, iar lui Mircea Cosma calitatea de suspect.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii, se mai arata in comunicatul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Cosma arestat DNA, #deputat PSD aviz arestare , #DNA
Comentarii
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Odata intrat in pestera de hoti,numita Parlament ,esti protejat.
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5