Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doi primari si sotia unui fost ministru, trimisi in judecata pentru retrocedari ilegale

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 18:09
4105 citiri
Doi primari si sotia unui fost ministru, trimisi in judecata pentru retrocedari ilegale
Foto: ebihoreanul.ro

Doi primari de comuna din judetul Mehedinti, un avocat si alti doi functionari, printre care sotia fostului ministru al Agriculturii Petre Daea (PSD)(foto stanga), au fost trimisi in judecata pentru o frauda de cateva milioane de euro.

Procurorii DNA Craiova ii acuza pe Dumitru Draghici, primar al comunei Breznita Ocol, Horia Balica, primar al comunei Izvorul Barzii, Irina Barbulescu, consilier juridic in cadrul Prefecturii Mehedinti (la data comiterii faptelor), in prezent avocat in cadrul Baroului Mehedinti, Finareta Bengulescu, secretar in cadrul Primariei Breznita-Ocol, si Elena Daea, inginer Registrul Agricol la Primaria municipiului Drobeta Turnu Severin, de mai multe fapte de coruptie, printre care infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, conflict de interese sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Conform comunicatului DNA, Dumitru Draghici este acuzat ca a obtinut folosind date false doua terenuri situate in intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati.

Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 493.652 lei (echivalentul a aproximativ 136.745 euro), reprezentand valoarea unuia dintre terenuri.

In vederea recuperarii pagubei produse prin infractiune, dar si a confiscarii de la inculpatul Draghici Dumitru a folosului necuvenit in suma de 1.100.000 euro, obtinut prin savarsirea de infractiuni, s-a procedat la instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri apartinand inculpatului si familiei sale.

De asemenea, prin activitatile inculpatei Barbulescu Irina s-a cauzat o paguba in dauna Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin in suma de 214.803 lei, echivalentul a 60.900 euro, recuperata integral.

La data de 17 decembrie 2012, procurorii au dispus retinerea inculpatului Draghici Dumitru pe un termen de 24 de ore iar la data de 18 decembrie 2012, Curtea de Apel Craiova a luat fata de inculpat masura obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit declaratiei de avere a fostului ministru Petre Daea, Elena Daea a figurat ca sotie a lui pana in data de 14 iunie 2012, cand se prefigura deja trimiterea ei in judecata, scriu jurnalistii de la Romania Libera.

Contactat de acestia, Petre Daea a declarat: "Nu am stiut nimic de implicarea fostei mele sotii. Deci nu am divortat pentru ca as fi stiut ca ea este acuzata intr-un dosar penal. Raspunderea este individuala. Mai mult nu vreau sa comentez".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Elena Daea judecata Mehedinti, #Petre Daea sotie judecata, #primari Mehedinti trimisi judecata , #DNA