Ziare.com

Doi profesori si un inspector scolar din Braila, retinuti pentru mita la bacalaureat

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 21:10

   

Doi profesori si un inspector scolar din Braila, retinuti pentru mita la bacalaureat
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus miercuri retinerea a doi profesori si a unui inspector scolar pentru mita la examenul de bacalaureat in sesiunea august - septembrie.

Au fost retinuti Manuela Mirela Danielescu, inspector scolar specializarea matematica in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, pentru trei infractiuni concurente de complicitate la luare de mita, Florin Valentin Damian si Daniela Haret, ambii profesori corectori la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Braila la examenul de bacalaureat in sesiunea august - septembrie 2014, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Cei trei vor fi prezentati joi Tribunalului Galati, cu propunere de arestare preventiva.

De asemenea, s-a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de Iulian Vasii pana la finalizarea cercetarilor, pe durata nedeterminata, acuzat de dare de mita.

DNA precizeaza ca, la 28 august, cei doi profesori corectori, avand ajutorul inspectorului scolar Mirela Danielescu, au solicitat si au primit, de la Iulian Vasii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au impartit-o.

"Banii au fost ceruti si primiti astfel incat, la teza scrisa sustinuta la disciplina matematica, inculpatul Vasii, candidat la examen, sa obtina o nota mai mare decat cea pe care o merita si implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat", se arata in comunicat.

In acest dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1713 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor