DNA: Dorin Cocos, trimis in judecata intr-un nou dosar. Este acuzat de spalare de bani

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 14:02
3876 citiri
DNA: Dorin Cocos, trimis in judecata intr-un nou dosar. Este acuzat de spalare de bani
Dorin Cocos este acuzat de spalare de bani FOTO Hepta

Un om de afaceri a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de spalare de bani in legatura cu adjudecarea de catre anumite persoane a unui contract de inchiriere produse educationale Microsoft. Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, ca ar fi vorba de omul de afaceri Dorin Cocos.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de spalarea banilor.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in perioada 2009-2011, acesta ar fi pretins si primit, in transe, de la doua persoane (martori in cauza) suma de 9.000.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra fostului ministru al Comunicatiilor precum si asupra altor persoane din Guvern, in scopul de a asigura firmelor sustinute de martori, adjudecarea unui contract de inchiriere produse educationale Microsoft.

"In acest context, in a doua jumatate a anului 2014, in timp ce se efectuau cercetari legate de aspectele mentionate mai sus, cunoscand ca suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o in contul personal in cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, mentionata mai sus, in vederea crearii unei aparente de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevarata natura a provenientei acesteia prin incheierea cu unul dintre martori a unui contract de imprumut fictiv", se precizeaza in comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Citește și:
De ce amenință Microsoft că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet al motoarelor rivale
De ce amenință Microsoft că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet al motoarelor rivale
Microsoft a ameninţat că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet, pe care îl acordă prin licenţe motoarelor de căutare rivale, dacă acestea nu încetează să le...
Microsoft a lansat un generator de imagini bazate pe inteligența artificială
Microsoft a lansat un generator de imagini bazate pe inteligența artificială
Cursa instrumentelor de AI declanşată de Microsoft după succesul înregistrat de ChatGPT continuă, compania introducând acum un alt produs, care poate genera imagini pe baza unor descrieri...
#Dorin Cocos, #spalare de bani, #dosar DNA, #Microsoft , #DNA
Comentarii