Arpad Paszkany si Radu Berceanu, martori in dosarul in care sunt judecati Sebastian Vladescu si Cristian Boureanu

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 14:23
5711 citiri
Arpad Paszkany si Radu Berceanu, martori in dosarul in care sunt judecati Sebastian Vladescu si Cristian Boureanu
Arpad Paszkany si Radu Berceanu martori in proces

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis audierea mai multor martori in dosarul in care fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu si Cristian Boureanu sunt judecati pentru fapte de coruptie, legate de plata lucrarilor la tronsonul de cale ferata Bucuresti - Constanta. Printre cei care vor fi audiati se afla omul de afaceri Arpad Paszkany si fostul ministru Radu Berceanu.

ICCJ a admis cererile in probatiune formulate de reprezentantul Ministerului Public si de inculpatii Mititelu Mihaela, Costea Mircea Ionut, Vladescu Sebastian Teodor Gheorghe, Dascalu Constantin si Boureanu Cristian Alexandru privind audierea unor martori.

Acestia sunt: Bostina Doru Catalin, Gusu Cezar Constantin, Costea Daniel, Angelescu Tiberiu, Craciun Orlando, Manu Vlad Adrian, Cucu Florinela Boni, Musat Liliana, Axenie Irina, Miu Mirona Alexandra, Petel Razvan Mugurel, Piscu Gheorghe, Ceauselu Bogdan, Constantinescu Angelo Nicolae, Dima Daniela Angela, Fera Elena, Hahn Horst Ottmar, Meghea Mihai George, Hozoc Florin, Hornegger Joseph, Ciorca Vasile Florin, Sabo Emil, Gherghina Gheorghe, Carlan Dan, Paszkany Arpad Zoltan, Szekernyes Karoly, Horvath Peter, Berceanu Radu Mircea, Bruynseels Dominic, Nicolau Horatiu, Hantig Maria Violeta, Voicu Vasile Dorin, Constantin Loredana Amalia, Ianda Elena, Nitu Marioara, Schiopu Daniela Nicoleta si Toma Alina Mihaela.

Instanta a mai decis sa proroge pronuntarea asupra cererii de efectuare a unei expertize financiar-contabile formulata de Cristian Boureanu. Urmatorul termen in acest dosar va avea loc pe data de 13 aprilie.

In noiembrie 2019, DNA anunta trimiterea in judecata a fostului ministru al Finantelor Sebastian Vladescu, in stare de libertate, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Dosarul vizeaza plata lucrarilor la tronsonul de cale ferata Bucuresti - Constanta si are ca obiect infractiuni de coruptie savarsite in perioada 2005-2017, respectiv plati in valoare de aproximativ 20 de milioane de euro facute de catre o companie straina, cu titlu de comisioane, catre oficiali romani sau persoane cu influenta asupra acestora, in legatura cu incheierea si executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.

Astfel, Vladescu a fost trimis in judecata pentru savarsirea a doua infractiuni de luare de mita si a unei infractiuni de trafic de influenta; Boureanu - pentru trafic de influenta; Costea - pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita; Dascalu - pentru luare de mita si administratorul firmelor - pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

Au mai fost trimisi in judecata Cristian Boureanu, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Constantin Dascalu, Mircea Ionut Costea, fost angajat in cadrul Ministerului Finantelor, dar si administratorul unei firme.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...