Ziare.com

Dosarul Apa Nova: Urmarirea penala extinsa pentru Moisescu, Semenescu, Roche si Lalague

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 16:28

   

Dosarul Apa Nova: Urmarirea penala extinsa pentru Moisescu, Semenescu, Roche si Lalague
Procurorii DNA Ploiesti au extins urmarirea penala in cazul fostilor directori generali ai Apa Nova Laurent Lalague si Bruno Roche, dar si pentru fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si omul de afaceri Ovidiu Semenescu, noile acuzatii fiind evaziune fiscala, spalare de bani si interceptari ilegale.

Joi dimineata, la sediul DNA Ploiesti a venit fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, cercetat pentru trafic de influenta in acest dosar. La iesire, Moisescu le-a declarat jurnalistilor ca procurorii i-au adus la cunostinta ca este suspectat si de evaziune fiscala si spalare de bani.

Tot joi, la DNA Ploiesti, au ajuns si omul de afaceri Ovidiu Semenescu, cercetat pentru trafic si cumparare de influenta, dar si fostul director general al Apa Nova Bucuresti, Bruno Roche, in cazul caruia procurorii fac cercetari pentru cumparare de influenta, cercetarile fiind extinse si pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

La DNA a fost citat si un alt fost director general al Apa Nova Laurent Lalague, care insa nu s-a prezentat, trimitandu-si avocatii. Si in cazul sau urmarirea penala a fost extinsa pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Dosarul Apa Nova: Fostii directori francezi ai companiei, citati ca suspecti la DNA Ploiesti

Miercuri, la sediul DNA Ploiesti au fost audiati omul de afaceri Teodor Sterian, administrator al SC SIS Strategy SRL si finul lui Ovidiu Semenescu, precum si directoarea Apa Nova Bucuresti, Lavinia Saniuta, si directoarea adjuncta Giovana Soare. Cei trei au fost pusi sub control judiciar.

In acest dosar este cercetat pentru cumparare si trafic de influenta si Costin Berevoianu, fostul consilier personal al primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2008-2015, Ovidiu-Traian Semenescu, Vlad-Octavian Moisescu si Costin Berevoianu si-au traficat influenta pe care o aveau la reprezentantii unor institutii publice din Romania, in beneficiul agentilor economici care fac parte din Grupul de firme Veolia Franta, obtinand in schimb, de la reprezentantii acestora, sume importante de bani. Banii erau platiti sub paravanul unor contracte incheiate cu societati apartinand sau care sunt controlate de cele trei persoane, fara ca in realitate, serviciile prevazute in contracte sa fi fost prestate.

Un martor spune ca Apa Nova a cumparat "bunavointa" unor televiziuni: Care sunt posturile acuzate

In perioada 2014 - 15 iunie 2015, Lavinia Teodora Saniuta, in calitate de director general adjunct la Veolia Romania, si incepand cu 15 iunie, ca director general al Apa Nova Bucuresti, a dat sume importante de bani lui Semenescu, in urma unei intelegeri prealabile avuta cu acesta, sub forma unor contracte incheiate cu societati apartinand sau care sunt controlate de Ovidiu Semenescu, Vlad Moisescu si Costin Berevoianu, contracte al caror obiect nu a fost prestat in realitate.

In cauza, prejudiciu minim stabilit in dauna statului, ca urmare a infractiunii de evaziune fiscala este de 24.691.980 lei (echivalentul a 5.545.146 euro) reprezentand impozit pe profit si TVA - 14.815.188 lei. Prejudiciul stabilit ca urmare a infractiunii de spalare a banilor este de 76.545.141,23 lei (echivalentul a 17.294.819 euro).
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1441 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor