Dosarul coruptiei de la Brasov - Mita trebuia sa ajunga la PDL

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 14:40
5720 citiri
Dosarul coruptiei de la Brasov - Mita trebuia sa ajunga la PDL
Foto: Arhiva

Primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, este acuzat ca a primit mita, in valoare de 60.000 de euro, pentru deschiderea unei piete, denuntul fiind facut de fostul director al OPC Brasov, Ionel Spataru, cercetat penal pentru coruptie.

Directorul OPC Brasov, Ionel Spataru, care a fost prins in flagrant acum doua luni cand lua mita de 60.000 de euro, de la un om de afaceri pentru deschiderea unei piete agroalimentare, le-a spus judecatorilor ca banii nu erau pentru el, ci urmau sa ajunga la PDL Brasov, respectiv la presedinte si trezorier, anunta Tvr Info.

Acesta a mai spus ca el era doar un intermediar intre cei care dadeau banii, adica administratorii unei piete, si PDL Brasov si avea de gand sa faca un denunt la DNA ca sa spuna ce se intampla.

Spataru s-a mai plans ca era prins la mijloc intre 2-3 reprezentanti ai SRI-ului si PDL Brasov.

In acest dosar mai este cercetat si un fost ofiter SRI de la securitate interna si seful DSV Brasov, Dorin Enache.

Primarul PDL al Brasovului, George Scripcaru, declara in luna noiembrie ca nu stie nimic despre faptul ca ar fi cercetat de DNA, dar nu exclude posibilitatea sa fie retinut.

"Orice se poate, daca exista lucruri din astea. O sa ma interesez sa vad despre ce e vorba", a spus Scripcaru pentru Ziare.com, intrebat daca ar putea fi retinut in perioada urmatoare.

In presa au aparut atunci informatii ca dosarul lui Scripcaru a fost disjuns din cel al fostului sef de la Protectia Consumatorului Brasov, Ionel Spatar, referitor la piete, insa edilul spune ca nu stie nimic si ca va suna la DNA pentru a afla mai multe.

Primarul Brasovului, despre o eventuala retinere: Orice se poate

"Eu am fost acuma cateva saptamani, la DNA am fost convocat, invitat, chemat, unde am dat lamuriri pe chestiuni administrative legate de activitatea de piete, de proceduri si de chestiuni administrative si atat. De atunci n-am mai primit o alta citatie sau alta convocare (...)primaria are piete - eu n-am cum sa dau dispozitii, n-am eu cum sa coordonez activitatea unor institutii deconcentrate (OPC - n.red) (..)De unde exista asta? Trebuie sa sun si eu la DNA sa vad despre ce e vorba", ne-a mai declarat Scripcaru, vicepresedintele PDL.

Intrebat daca are incredere in DNA, primarul Brasovului a spus doar: "N-am calitatea sa comentez lucrul asta."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#primar Brasov acuzat luare mita, #Gheorghe Scripcaru luare mita , #DNA