Dosarul deratizarilor in primarii: Functionari din Cluj Napoca cercetati penal pentru luare de mita

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 16:05
1907 citiri
Dosarul deratizarilor in primarii: Functionari din Cluj Napoca cercetati penal pentru luare de mita
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi functionari din Primaria Cluj Napoca si un angajat al firmei SC Coral Impex SRL Ploiesti sunt cercetati penal intr-un dosar deschis ca urmare a seriei de perchezitii facute miercuri de procurorii DNA in mai multe primarii din tara.

Intr-un comunicat remis presei joi se precizeaza ca procurorii DNA Cluj efectueaza acte de urmarire penala intr-o cauza ce vizeaza infractiuni comise in perioada 2013-2015.

"Persoane reprezentand SC Coral Impex SRL Ploiesti ar fi oferit diferite sume de bani si bunuri cu titlu de mita unor functionari din cadrul institutiilor publice situate pe raza mai multor judete, cu care societatea respectiva derula relatii contractuale de prestari de servicii (dezinsectie, dezinfectie si deratizare) ", se arata in comunicatul de presa.

Procurorii spun ca reprezentantii firmei ii mituiau pe functionarii publici pentru a aproba cresterea tarifelor la serviciile prestate sau a include noi suprafete pentru realizarea deratizarii si dezinsectiilor, pentru prelungirea contractelor fara verificarea legalitatii sau avizarea nejustificata a unor plati, chiar si pentru servicii neprestate in realitate.

Perchezitii la cinci primarii din tara, inclusiv la Cluj si Sibiu (Video)

Reactia lui Emil Boc, dupa perchezitiile DNA la Primaria Cluj

Adriana Lucia Magurean si Mariana Capota, sef, respectiv consilier la Serviciul Tehnic Reparatii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilitati Publice din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca, sunt cercetate penal sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

De asemenea, este urmarit penal Constantin Dorin Prunoiu, angajat al SC Coral Impex SRL Ploiesti, pentru dare de mita, in forma continuata.

Reactia presedintelui Iohannis la perchezitiile DNA de la Primaria Sibiu

Procurorii arata, printre altele, ca Adriana Magurean ar fi primit cu diverse ocazii, inclusiv de Paste sau de Craciun, diverse produse cu titlu de mita, de la un reprezentant al societatii mentionate. In schimbul acestora, ea trebuia sa aprobe platile pentru serviciile prestate de SC Coral Impex SRL Ploiesti.

De asemenea, Mariana Capota este suspectata ca in perioada 2012 - 2015 "a primit in mod repetat, de la reprezentanti ai SC Coral Impex SRL Ploiesti, mai multe sume de bani in cuantum de 8.600 lei, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu respectiv verificarea si intocmirea documentatiei pentru plata referitoare la serviciile DDD (Dezinfectie, Dezinsectie, Deratizare) prestate de firma respectiva".

La randul sau, suspectul Prunoiu Constantin Dorin este acuzat ca in calitate de angajat al SC Coral Impex SRL Ploiesti, "a remis lunar, cu titlu de mita, unor functionari cu atributii de control din cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca, suma de cate 500 lei si produse alimentare, pentru ca acestia sa nu isi indeplineasca obligatiile de serviciu si anume sa nu inspecteze activitatile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie, realizate de catre angajatii firmei respective, pe raza municipiului Cluj-Napoca".

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, se mai precizeaza in comunicatul citat.

C.B.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#functionari primaria Cluj mita dezinsectie, #mita Coral Impex primarii , #DNA