Dosarul mitei de la vama Halmeu: cinci condamnati la inchisoare

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 14:18
2489 citiri
Dosarul mitei de la vama Halmeu: cinci condamnati la inchisoare
Foto: Evenimentul Zilei

Ancheta in cazul mitei de la Vama Halmeu s-a concretizat prin cinci condamnari la inchisoare.

Unul dintre cei vizati e omul de afaceri Liviu Florian, care a fost condamnat la sapte ani de inchisoare. Alaturi de el a mai fost condamnata si fosta sefa a vamii, Nicoleta Dobrescu, care a primit patru ani si sase luni de inchisoare, dar si alti trei inculpati, toti fiind condamnati in lipsa, transmite RTV.

Totodata, inculpatii trebuie sa plateasca statului roman despagubiri cuprinse intre 100 si 130 de mii de euro.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Cei cinci au fost arestati in luna februarie 2011, dupa ce doi oameni de afaceri i-au cerut Nicoletei Dobrescu 130.000 de euro ca sa intervina la seful Autoritatii Nationale a Vamilor sa o numeasca la conducerea Vamii Halmeu, iar apoi alti 300.000 de euro ca sa o ajute sa isi pastreze functia.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea i-au cercetat pe oamenii de afaceri Liviu Florian si Ion Sadu, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate. Totodata, in acest dosar a fost vizat si Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de complicitate la cumparare de influenta.

430.000 de euro, spaga pentru postul de sef al vamii Halmeu

Liviu Florian se afla in topul 300 al milionarilor din Romania cu o avere estimata la 40 de milioane de euro. El a avut primul lant de magazine din Cluj dupa revolutie.

Omul de afaceri Liviu Florian a spus, la vremea respectiva, ca singura lui vina este ca a avut "o relatie" cu Nicoleta Dobrescu, fostul sef al vamii Halmeu, "una nepotrivita, de barbat-femeie" si ca nu i-a cerut bani.

Liviu Florian spune ca a avut "o relatie barbat-femeie" cu sefa vamii

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liviu Florian condamnat Halmeu, #condamnati mita vama Halmeu, #Nicoleta Dobrescu condamnata Halmeu, #DNA mita vama Halmeu, #Liviu Florian milionar , #DNA