DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!

Luni, 27 Februarie 2017, ora 09:30

   

DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!
DNA anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind adoptarea ordonantei de urgena 13/2017, care a scos sute de mii de oameni in strada, iar ulterior a fost abrogata.

In comunicatul DNA se precizeaza ca, la data de 24 februarie, procurorii DNA au dispus clasarea cauzei avand ca obiect infractiunea de "folosire a influentei ori autoritatii ca persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

De asemenea, au disjuns si declinat catre Parchetul General partea din dosar referitoare la savarsirea infractiunilor de:
  • Favorizare a faptuitorului
  • Prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului
  • Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri
  • Sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri
  • Fals intelectual

Procurorii spun ca avizul de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul care ar fi putut bloca adoptarea ordonantei 13 in noaptea de 31 ianuarie a fost distrus in Ministerul Justitiei, pentru a se impiedica acest lucru.Anuntul DNA vine in contextul in care CCR discuta luni la ora 12 sesizarea lui Calin Popescu Tariceanu privind conflictul dintre Guvern si DNA pe ordonanta 13.

In comunicatul DNA, se prezinta mai multe detalii cu privire la acest dosar.

Astfel, in comunicat se precizeaza ca dosarul a fost format ca urmare a unei sesizari formulate de persoane fizice cu privire la savarsirea infractiunilor de favorizare a faptuitorului si prezentare cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei.

Ulterior, petentii au completat sesizarea cu privire la savarsirea infractiunii de exercitare a autoritatii si influentei de catre o persoana cu functii de conducere intr-un partid politic, in vederea obtinerii de foloase necuvenite.

Mai tarziu, procurorii au dispus extinderea urmaririi penale in cauza, cu privire la infractiunile de:

- sustragerea sau distrugerea de inscrisuri
- sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri
- fals intelectual

In comunicatul DNA sunt prezentate pe larg toate detaliile cu privire la parcursul controversatei ordonante de urgenta 13/2017 in Guvern, de la forma initiala avuta in vedere de fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, si pana la cea finala.

Astfel, daca initial s-a pornit de la punerea in acord a unor decizii CCR cu Codurile Penale si gratierea unor pedepse, ulterior s-a ajuns la o alta forma, adoptata de Guvern.

Initial, ministrul Iordache "a prezentat personalului de specialitate din conducerea Ministerului Justitiei un document ce continea modificarile pe care acesta dorea sa le aduca celor doua Coduri".

"Principalele modificari dorite la acel moment de ministrul Justitiei vizau:
- Dezincriminarea infractiunii de abuz in serviciu;
- Dezincriminarea infractiunii de neglijenta in serviciu;
- Modificarea continutului constitutiv al infractiunilor de conflict de interese;
- Modificarea continutului constitutiv al infractiunilor de coruptie: darea de mita, luarea de mita, traficul de influenta si cumpararea de influenta;
- Modificari ale codului de procedura penala, printre care se regaseau si modificari ale modului de sesizare denuntul si plangerea", arata procurorii DNA.

Urmare a solicitarii ministrului, personalul de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei a intocmit o nota prin care indica explicit ce decizii ale Curtii Constitutionale ar fi trebuit transpuse in legislatie, indicand in concret o solutie pentru fiecare modificare, arata DNA.

De asemenea, personalul de specialitate "a opinat ca este imposibil a justifica urgenta pentru promovarea proiectului de act normativ prin OUG", subliniaza DNA.

In data de 17 ianuarie s-au intocmit proiectele de OUG privind modificarea Codurilor si gratierea, "renuntandu-se la dezincriminarea totala a abuzului in serviciu".

"In schimb, s-au introdus: un prag valoric minim al prejudiciului de 200.000 lei, conditia existentei unei plangeri penale prealabile precum si diminuarea pedepselor. De asemenea, s-a renuntat la modificarea infractiunilor de coruptie clasice, deoarece s-a atras atentia asupra posibilitatii sanctionarii Romaniei care este parte a Conventiei de la Merida", se mai arata in comunicat.

Procurorii reamintesc ca proiectele nu au mai fost introduse pe ordinea de zi suplimentara a Guvernului, ci au fost puse in dezbatere publica, cerandu-se puncte de vedere de la principalele institutii din domeniul judiciar.

"In toata aceasta perioada, personalul de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei a intocmit 6 (sase) note prin care exprimau critici la adresa proiectelor amintite. Cea mai consistenta nota este cea intocmita la data de 27.01.2017, ce contine peste 30 de pagini", se mai arata in comunicatul DNA.

Noaptea, ca hotii: Ce s-a intamplat la sedinta de guvern

In data de 31 ianuarie, in jurul orei 17:00, Ministerul Justitiei a cerut avize de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, Consiliul Legislativ si Consiliul Superior al Magistraturii.

Adoptarea OUG 13 NU figura pe ordinea de zi a sedintei de guvern din 31 ianuarie, programata pentru 19:45, dupa incheierea sedintei CSAT. Pana la sedinta au fost transmise doar doua avize - al MAI si al Consiliului Legislativ.

"Ministerul Afacerilor Interne a comunicat un aviz strict referitor la infractiunile din domeniul circulatiei rutiere. Consiliul Legislativ a transmis un aviz cu observatii. Acest aviz atragea atentia asupra insuficientei motivari a caracterului de urgenta", subliniaza DNA.

De asemenea, procurorii reamintesc faptul ca, desi a cerut aviz CSM, ministrul nu a mai asteptat venirea lui.

"Desi nu a fost trimis un aviz de la CSM, reprezentantii Ministerului Justitiei au atasat avizul negativ al amintitei institutii emis insa pentru forma proiectelor asa cum fusesera publicate in data de 18.01.2017, desi intre timp aparusera modificari de substanta, dintre care sunt de amintit introducerea unor cauze de nepedepsire in cazul abuzului in serviciu si a favorizarii faptuitorului.

Ministerul Afacerilor Externe nu a transmis un aviz formal, ministrul de resort semnand proiectul de act normativ pentru modificarea Codurilor chiar in sediul Guvernului, deoarece i s-a solicitat 'pe loc' acest aviz", arata DNA.

Citeste si: Ministrul Melescanu, audiat la DNA in dosarul OUG 13: Era un act necesar, adoptat legal. Se justifica urgenta.

Avizul de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MRP) a fost finalizat in jurul orei 20:00, semnat de ministru cu observatii si propuneri, si inregistrat oficial. Avizul a fost trimis prin fax la MJ, "faxul fiind inregistrat cu stampila si numar de inregistrare, conform metodologiei, astfel ca a devenit, la randul sau, un act oficial".

DNA subliniaza ca, potrivit metodologiei, "proiectul de OUG pentru modificarea CP si CPP, sau trebuia modificat in sensul celor solicitate de MRP sau se renunta la adoptarea in forma OUG si se initia ca proiect de lege care era trimis Parlamentului Romaniei".

"Sintetic, avizul MRP, critica nemotivarea urgentei proiectului de modificare a CP si CPP", se arata in comunicatul citat.

Citeste si: Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, audiat la DNA in dosarul OUG 13.

"Personalul de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei a luat la cunostinta despre continutul avizului MRP, dupa ora 20:00 si a comunicat, prin intermediari, catre ministrul Justitiei, impedimentele rezultate din avizul MRP.

Intre orele 20:00 si 21:00, la sediul Guvernului, au avut loc discutii tensionate cu privire la avizul MRP, intre reprezentantii MRP si reprezentantii Ministerului Justitiei. In final, reprezentantii MRP au fost convinsi sa modifice avizul initial, astfel ca, in intervalul amintit, a fost emis un al doilea aviz, de data aceasta favorabil, din care sunt eliminate toate pasajele critice la adresa proiectului de modificare a CP si CPP.

Acest al doilea aviz al MRP, favorabil, a fost finalizat in jurul orelor 21:10 - 21:15, fiind inregistrat, semnat, stampilat si transmis prin fax catre Ministerul Justitiei, unde a fost inregistrat cu acelasi numar ca si primul aviz", se arata in comunicatul citat.

Sedinta de guvern a durat mai putin de o jumatate de ora, iar in timpul ei, ministrul Justitiei a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu trei proiecte printre care si proiectul OUG pentru modificarea CP si CPP.

Existenta avizelor s-a constatat "formal", desi cel de la CSM era pe un proiect mai vechi, cel de la MAE era certificat doar printr-o semnatura, iar "primul aviz de oportunitate cu observatii si propuneri al MRP (care ar fi blocat adoptarea OUG 13/2017) nu a fost atasat la dosarul de avize", arata DNA.

Cel de-al doilea aviz de la MRP, in original, a fost preluat seara, dar a fost inregistrat oficial la MJ abia a doua zi, cu acelasi numar cu primul.

"Pe parcursul urmaririi penale au rezultat probe in sensul ca primul aviz, cel cu observatii si propuneri, transmis prin fax de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul catre Ministerul Justitiei, a fost distrus in interiorul ultimului minister mentionat.

De asemenea, si originalul primului aviz cel cu observatii si propuneri, emis de MRP si predat reprezentantilor Ministerului Justitiei, a fost sustras, la acest moment nemaifiind identificat in randul documentelor existente in cadrul Ministerului Justitiei", arata DNA.

Mai mult, dupa ce a fost deschis dosarul, iar procurorii au inceput sa puna intrebari privind circuitul documentelor in cadrul Ministerului Justitiei, "au fost facute mentiuni nereale in condica de predare - primire de la cabinetul ministrului Justitiei cu privire la primul aviz transmis prin fax de la MRP si inregistrat oficial cu numar si stampila la nivelul Ministerului Justitiei".

"De asemenea, exista date ca ar fi fost plasmuite si alte documente care sa justifice mentiunile nereale din condica de predare primire de la cabinetul ministrului Justitiei", sustine DNA.

Citeste si:


Analizand actele aflate la dosar, actele de urmarire penala efectuate in cauza nu au confirmat savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

In schimb, s-a apreciat ca este oportuna extinderea urmaririi penale pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri, sustragere sau distrugere de probe sau inscrisuri si fals intelectual, motiv pentru care dosarul a fost declinat la Parchetul General.

UPDATE 11:11 - Parchetul General confirma inregistrarea dosarului.

"In cauza urmeaza a fi efectuate cercetari in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale", se arata intr-un comunicat remis presei.

Totodata, Mihai Politeanu, unul dintre autorii sesizarii facute la DNA, precizeaza ca "din punct de vedere al interesului public, cel mai mare beneficiu al denuntului depus de noi este ca romanii stiu acum in mare masura ce s-a intamplat in acea noapte".

"De asemenea, DNA a confirmat suspiciunile noastre privind comiterea de infractiuni pe parcursul de initiere, redactare si promovare a actelor normative in discutie.
S-a tot incercat in aceste saptamani acreditarea ideii ca denuntul si, prin urmare, cercetarea DNA au vizat oportunitatea emiterii de acte normative. Fals. Nimeni nu a contestat dreptul Guvernului de a emite ordonante pentru a modifica legi, inclusiv cea a gravitatiei. Denuntul a vizat modalitatea prin care au fost promovate actele normative, cu incalcarea legii penale, din punctul nostru de vedere", a scris acesta pe Facebook.

In plus, Mihai Politeanu comenteaza si faptul ca Liviu Dragnea, considerat principalul beneficiar al OUG13, a scapat de acuzatii pentru ca orice presiuni ar fi facut, ele "vor fi avut loc inainte de depunerea denuntului si, deci, inainte de inceperea cercetarilor penale", existand "putine sanse de a mai prezenta probe in acest sens".

"Ramane, deci, o convingere intima, insa nu un adevar judiciar, ca dl. Dragnea a fost creierul, tartorul si principalul beneficiar al OUG 13 si proiectului privind gratierea colectiva", sustine Mihai Politeanu.

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19384 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cosmin Daniel
rank 5
Si-a declinat competenta dupa ce a facut audieri?
Da nu stia daca e sau nu de competenta ei cand a primit denuntul? S-a schimbta denuntul?
alcool
rank 4
q
incompetenta sau rea vointa? dna a vrut sa-l sustina pe presedinte in tentativa acestuia de a rasturna un guvern ales legitim? ar trebui o ancheta parlamentara in privinta modului cum dna se implica in viata politica
alcool
rank 4
q
deci dna si-a dat seama ca s-a transformat in politie politica.codruta ar trebui data in judecata pt calomnie!
hello
rank 5
Nu judeca bolovanos ! Mai trezeste-te si tu si judeca limpede
Daca nu s-au confirmat unele suspiciuni ci doar altele este normal ca dosarul sa urmeze traseul legal. Mai pe intelesul tau: nu au reusit sa gaseasca dovezile ca drakknea l-a pus pe iordache sa calce legea (nu ca noi ne-am indoi de acest fapt !:) ), dar au gasit destule alte fapte ilegale: fasificari in acte, in registrul de documente, minciuni in legatura cu avizele, etc. Fiindca sunt si oameni cinsitit prin ministere si nu vor sa-si bata joc de numele lor favorizand niste hoti nesimtiti care nu vor sa inceteze cu furturile (fie ele si intelectuale). Si, bineinteles toate acestea pentru favorizarea unor infractori ! Ai priceput bai "q" ? In loc sa fiti bucurosi ca sunt prinsi hotii si slugile lor, voi va revoltati ! Oare de ce ? Nu ati fost in stare niciunul dintre postacii rosii sa explicati de ce ? Chestia cu drepturile omului (la voi ale penalilor hoti si corupti !) nu sta in picioare...
magdalenaferu
rank 5
Care parte ca- toate avizele au fost favorabile-
Nu intelegi? Avizul de la Maretul supra-important Minister al relatiei cu Parlamentul a fost favorabil prima oara , apoi au facut adnotari legate de procedura de urgenta si apoi l-au avizat favorabil.
Daca deschizi dosar pentru crima si perchezitionezi casa omului, scrii in raport ca ai gasit ceva , ca doar cine nu cauta nu gaseste ceva doar nu pot sa te faci de ras ca nu ai gasit nimic.
Dar unde e crima?
A , ca tu crezi , sa fii sanatos , toti putem crede orice - realitatea e ca acum DNA a inchis dosarul si lasa Parchetului General grija sa se ocupe de ce fac secretarele la registratura cu avizul favorabil al Ministerului cel mai necunoscut din toate guvernele.
internet
rank 5
Hotul care se vrea mai iute si nebagarea de seama
Psd evident ca daca a vazut ca nu tine cu ordonanta de urgenta a incercat sa distruga probe mizand pe iuteala de mana si nebagarea de seama a altora.Daca fisierele sunt sterse se poate incerca recuperarea lor.Asteptam ca dosarul sa isi urmeze cursul indiferent de cel care ancheteaza.Exista indicii ca Dragnea era dintre papusarii care au intervenit sa iasa ordonanta favorabila lui si gastii lui.Trebuie sa se mearga pana la capat.
Utilizator sters
Despre ce vorbim ?!?
Dacă DNA-ul nu făcea această mișcare, Codruța trebuia demisă de către Procurorul general! Priviți ce spune Polițeanu: "In ianuarie am depus la DNA". De ce nu spui data stimabile, pentru că acest denunț a fost făcut cu 4 zile inainte de apariția celebrei ordonanțe? Doamne in ce țară trăim, oricum guvernul o să fie schimbat!
MosGerila
rank 5
Definitia mafiei corespunde perfect guvernului Draqnea/Slugare
La fel ca definitia majoritatii partidelor politice actuale, in particulat PSD si ALDE.

Intr-un stat de drept, mafia este in afara legii, nu in parlament sau executiv.
Utilizator sters
Interzis la Ziare.Com, ce RUȘINE!
DNA a decis astazi clasarea dosarului privind OUG 13, pentru ca nu a putut dovedi infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii ca persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
hello
rank 5
Scuza-ma, MosGerila, dar numai aici pot sa raspund
(IN)AMICILOR bengosul si magdalenaferu:
De ce mintiti in continuare ? Erau 3 puncte in plangerea penala si ele trebuiau anchetate. La unul din ele nu s-au gasit dovezi, dar la doua da si ancheta merge mai departe conform legii prin parchetul general. De ce mintiti ca nu s-au gasit probe si ca ancheta nu a fost legala ? Tot nu vreti sa raspundeti la intrebarea pe care v-o pun si voua de cateva luni: de ce mintiti pentru politicienii penali ? Ce compliitate va leaga de ei ? Orice om normal se bucura daca hotii sunt prinsi ... Aici nu-i vorba ca te bucuri de necazul altora, fiindca acei hoti o merita cu varf si indesat. Ar trebui sa li se confiste complet averile fiindca au furat de la stat, iar statul suntem noi platitiorii de taxe !
Tragicomedian
rank 2
DNA a inaintat dosarul la Parchetul General...
... pentru a obtine un aviz pentru ridicarea imunitatii infractorilor: Ciordache, Vrabielescu si Telescaunu.

- Vom vedea cum vor vota cardasii pzd din CCR, apoi va incepe circul.
nusual
rank 5
tipic comunist,tovarasi
Noaptea ca hotii,fara avize!
Aviz dat a doua zi!
O insiruire de ilegalitati in intunericul noptii,aparati de umbrela parlamentului.
Nu va mai saturati de hogii?
MacGigi
rank 5
Deschid o lista cu epitete, atribute, complemente
sau alte apreciri care pot fi alaturate muncii de noapte a tovarasilor Ciordache si Grindeanu, povatuiti de tovarasul frizer emerit Dragnea :)

Va propun: FARADELEGE.

Marin13.14, Magda Feruginoasa, Alcool, ... vor fi fericiti sa completeze lista :) Bengosul nu! El este sincer, il apreciez :)
spartacus
rank 5
Marin 2134, In orice tara Parchetele , in cazul
...nostru special, DNA, apara Statul de drept si cerceteaza orice nelegiuire! Guvernul nu poate fi o putere in Stat care face ce vrea, care nu respecta legile, care favorizeaza faptuitorii la nivel inalt! DNA poate ancheta si magistratii din Justitie, pana si procurorii din Parchete! Cineva trebuie sa apere cetatenii de abuzul celor care exercita puterea discretionar in detrimentul cetatenilor platitori de taxe si impozite.
Asa ca , lasati-o mai moale cu interventia DNA in elaborarea legilor! Daca legile se elaboreaza in favoarea catorva demnitari pentru a-i ajuta sa se distraga justitiei, acesta este un lucru deosebit de grav!
DNA a facut exact ce trebuie si in final a declinat Dosarul Parchetului General! Acestia urmand sa continuie cercetarile pentru aflarea adevarului si eventual sa trimita in judecata pe cei vinovati. Macar pe cei care pot fi dovediti, daca nu se poate dovedi vina pentru "capo da tuti capo"!!!
Utilizator sters
Plagiatoarea Mov si-a dat seama ca ceea ce a facut e ABUZ!
Parchetul poate sa-i faca un Dosar Penal! In nici o tara guvernul nu e anchetat pentru deciziile politice! Nu poate decide un procuror cum trebuie condusa Romania!

Numai in ilegalitati va scaldati!
imbacsitul
rank 5
Cititi intai filmul evenimentelor descris pe Hotnews la:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21634522-dna-reface-filmul-noptii-care-guvernul-adoptat-oug-13-discutii-tensionate-documente-plasmuite-palatul-victoria-aviz-ministerului-pentru-relatia-parlamentul-fost-distrus-ministerul-justitiei.htm
niculaeda
rank 5
@propaganda due,uno,tre,quatro 09.49
- daca modificarea legii de catre nishte urmaritzi penal , sau pasibili de urmarire , in favoarea lor , cu consecintze in trecut , prezent shi viitor , tzi se pare decizie politica ... ! :o(((

"DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!"
Utilizator sters
Am citit articolul. O prezentare stufoasa
..fara nimic ilegal in activitatea guvernului. Practic DNA s-a legal initial ca au fost discutii precum modificarea CP si CPP nu era urgenta. )))))))))))))
DNA a redus acuzatiile si a dat dosarul Parchetului, ca sa nu-l treaca pe Lista Esecurilor DNA!
Hera
rank 5
Extraordinar !
Si toate aceste fara-de-LEGI s-au intamplat la Ministerul Justitiei ... nu intr-o primarie amarata de sat izolat ! Sunt grele circumstante agravante.
Desigur, faradelegile se asorteaza perfect cu adoptarea la miez de noapte in guvernul draknea.
Cred ca pana la urma draknea va fi pedepsit pentru toate aceste actiuni abuzive , antiromanesti , dar pana atunci o sa populeze puscariile cu armata de grajdani care-l servesc.
ahmedinejad
rank 5
mai mult decat abuz!
io cred ca asta se va "zbengui" numai in procese dupa ce-si va termina mandatul! poate ca unul dintre ele va fi de...atentat la siguranta nationala!
Mos bazil
rank 5
Dupa ce CCR a 'pus la colt' CSM,PG,DNA
pentru ca faceau 'prostioare' prin clasa, e firesc ca Kovesi sa arunce 'cartoful fierbinte' la altcineva. Doar asta-i stilul caracteristic "Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase".
Motivarea Curtii Constitutionale, publicata joi, 23 februarie 2017, explica faptul ca Parlamentul si Guvernul fac legile, iar instantele, parchetele si CSM au datoria de a face justitia, nu de a se implica in elaborarea legilor. In acelasi sens, CCR le explica celor de la CSM ca cei care interpreteaza si aplica legea nu trebuie sa se implice in crearea sau modificarea ei.
"CSM, ca parte componenta a autoritatii judecatoresti, potrivit dispozitiilor Legii fundamentale, cu rol de garant al independentei justitiei, nu poate fi transformat intr-un organ consultativ al Parlamentului, autoritatea legiuitoare primara, (sau Guvernului, autoritate legiuitoare delegata), fara a fi afectate valori constitutionale precum statul de drept sau principiul separatiei si echilibrului puterilor in cadrul democratiei constitutionale".
FrumoasaTara
rank 5
Atentat la siguranta nationala
Intr-adevar, nescoaterea in afara legii a Grupului Infractional Organizat autointitulat PSD, este atentat la siguranta nationala, adica o fapta ce transforma statul de drept Romania intr-o famiglie siciliana, intr-un bantustan al faradelegii!
Filmul horror al succesiunii incredibile de minciuni, falsuri, ilegalitati, ilustreaza si argumenteaza aceasta incadrare, coruptia si hotia fiind generalizate, ba chiar in curs de LEGALIZARE!
Toti complicii infractorilor penali ce posteaza aici, bat campii intr-o veselie cu ce NU este de competenta DNA, cu ce NU trebuie sa faca DNA, cu imunitatea penalilor, care in opinia lor au voie sa faca ce vor, cand vor si cum vor, ca asa este fisa postului unui guvern marioneta de bantustan al faradelegilor, deci comenteaza orice altceva inafara FAPTELOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hello
rank 5
Dupa ce ii baga dupa gratii pe toti politicienii
PENALI, va pleca linistita intr-un job de procuror simplu. Va faceti iluzii, mai ales ca nu aveti nicio explicatie de ce ar vrea cineva sa "faca" dosare unor politicieni corecti ! Care ar fi motivul ? Explicati cu ceva argumente inteligente nu cu racnetele disperate ale slugilor de la ghitatv si antena3...
JulianDoe
rank 5
ba postacule, tu acuma vorbesti de PSD, cand zici ca se scalda
numai in ilegalitati. ai citit articolul ? asta e un articol adevarat, nu e un teanc de documente false, cum ati facut voi cand ati dat ordonanta rusinii.
tu, asta care ii aperi cu dintii pe hoti, chiar mai ai neobrazarea sa apari pe aici, dupa cate suturi in dos ati luat din lumea-ntreaga ?
Comentariu inadecvat
ahmedinejad
rank 5
relax ...:))) REZIST
mai multe documente false a folosit familia iohannis. doua case luate cu acte false!!!!cand s-a dat ordonanta s-a respectat procedura. dna si zoaie va intoxica cu "distrugerea unui aviz"./...o fi fost avizul daca masina guvernului sa aiba cauciucuri de iarna sau de vara!...:)))
Mircica
rank 5
pentru postaci
mai postacilor, inainte de a face comentarii, este bine sa aflati toate magariile facute de "guvernanti". au vrut sa distruga o groaza de fapte si acte. guvern de mincinosi si penali.
JulianDoe
rank 5
vorbesti singur. pe astia nu-i intereseaza. daca le de pomana,
e ok. poa' sa guverneze PSD chiar daca-ar fi toti in puscarie pentru furt.
ce daca DNA prezinta fapte ? iaca nu mai poate Marean69... el da inainte cu "Batman, Batman !"
adica DNA prezinta ce dezastru au facut astia de la PSD cu ordonanta 13, iar talibanii zbiara ca PSD e onest :)))
Comentariu inadecvat
T. basilic
rank 5
Nimeni nu e profesorul nimănui aici. Este dezolant
sa constați grabă și zelul postarilor fara lectura prealabila a articolului in discuție.
Cand lectura este, ori e in diagonala, ori i de reproșează că are cocoloașe.
Vrea onorat lectorul sa curgă pe gat la vale, uns.
Nu sunt specialist al Legilor Romanești date cu dus si-ntors, labirintice, sobolaneste de un Parlament făcut din infractori de la găinari, la hoți de cai.
Democrația nu creste in beci că ciupercile, nici in noaptea minții.
Ea este fruct al luminii de păzit din foișorul nesomnului căci, spunea bine Goya :
"Somnul rațiunii zămislește monștrii"
Incăierările de miutza cu mingea ovala și dezumflat, Nu-s cu nimic mai prejos de gestul pervers și neghiob al Ordonanței 13, care pune in minge un pietroi de pavaj și o așează pe trotuar sa-si rupă unghiile la scurmuse neghiobul trecător, tentat sa dea cu piciorul in ea.
Pozițiile partinice nu-s prinos Legii lui "Lasa-i sa mance și gura lui".
Dreptatea e una și singurul său sprijin e adevărul.
Nu cumetria.
Utilizator sters
Ceea ce remarca toata lumea, astia din Dreapta-Werner, Kovesi, Lazar
..Macovei, etc, NU CUNOSC LEGILE! Si de aia merg in zig-zag!

Partea proasta e ca nu sunt trasi la raspundere, poate daca ar sti ca ignoranta se plateste, ar studia putin!
niculaeda
rank 5
@propaganda due,uno,tre,quatro 10.51
- cei de stramba , care fac oug-euri ca 13/2017 merg straight to jail

"DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!"
andorian
rank 2
Pe cat pariu ca Luluta mai are
2 saptamani la DNA pana o sa-si dea singura demisia! Ha, ha, ha...
Mircica
rank 5
legi
mai marine, tu esti incurabil. cei ce nu cunosc legile si care, vor sa eludeze legile in vigoare, sunt actuali guvernanti. tu nu poti vedea ca impotriva lor, acum s-au descoperit o groaze de minciuni si hotii? "politica de capatii" al acestui guvern, este minciuna si hotia. ei pling ca nu sunt lasati sa-si aplice "programul de guvernare". care program? ala bazat pe minciuna si dezinformare? se lauda ca au dat 2 lei in plus la pensii si salarii. asta este adevarat. dar, pe termen lung cum vor putea ei sa-si respecte "cadourile"? cu bugetul adoptat si care este criticat de toti financiarii, nu va fi posibil. or sa ingroape Tara in datorii. inca nu este prea tirziu, acest guvern trebuie sa dispara. este necredibil pentru Romani si pentru toti colaboratorii externi ai Romaniei. deci se impune DEMISIA GUVERNULUI.
gheorghero
rank 5
@cosmin daniel Ce nu intelegi din comunicat?!
"Analizand actele aflate la dosar, actele de urmarire penala efectuate in cauza nu au confirmat savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie."
Sau n-ai avut rabdare sa citesti pana acolo?
Utilizator sters
OUG13 ,LAWGATE...in RO
Similar altor "gate"-uri din politica americana,scandalul OUG 13, poate fi numit foarte bine :Lawgate.
Citat:1."Procurorii spun ca avizul de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul ,care ar fi putut bloca adoptarea ordonantei 13 in noaptea de 31 ianuarie ,a fost distrus in Ministerul Justitiei, pentru a se impiedica acest lucru".
2."De asemenea, exista date ,ca ar fi fost plasmuite si alte documente ,care sa justifice mentiunile nereale din condica de predare primire de la cabinetul ministrului Justitiei".

Si in consecinta DNA ,al carei principal obiect de activitate este Coruptia ,a transmis organismului specializat in falsificare si uzufruct documente legislative ,in speta Parchetului General.Foarte Corect,desi retarzii nu pricep,nu au cum!

Concluzie:NUMAI TAMPII ,mai pot crede ,ca ce s-a facut pentru OUG 13 ,nu a fost cu dedicatie.Sa incalci toate legile tarii,de dragul adoptarii unui OUG cu dedicatie,acest lucru e nmaiintalnit in Istoria Universala,verificati, si nici chiar in Istoria Comunista a tarii noastre.Revedeti ,cat puteti,din Hotararile de Guvern si Decretele Socialiste/Ceausiste,si veti realiza ,ca erau date in cadrul legal existent,FARA incalcarea lui.Daca acesta lipsea ,se creea.De aceea spun ,ca OUG 13 stabileste o Premiera Mondiala.Socant este, ca viermii pesedisti nu sufera cu mai nimic.Au destui sobolanui ,sa-i sustina si in societate si pe forumuri,chiar si aici pe aceasta pagina /site.Doar Poporul si Legea pot stopa Dezastrul facut de Ciuma Rosie,in speta :Ciordache,Tradiceanu,Slugareanu,si Frizerul Dictator AtoateStiutor ,plus agaricii din coalitie.

Aceasta Lectie primita de poporul roman,adoptarea OUG 13 ,noaptea ca hotii,trebuie sa ne conduca la o unica solutie.
Si anume ,CU PRIMA OPORTUNITATE ,PSD TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII!Asa cum a fosat PCR in 1924 si in 1989/1990.Pana atunci,noi poporul si Justitia trebuie sa luptam ,pentru eradicarea ciumei rosii ,din societatea romaneasca.Pare prea mult?NU!E ceea ce trebuie facut!

Pentru ca PSD e sinonim cu Ilegalitatea ,permanent incalcand legea,situandu-se constant in afara ei,sa-l ajutam!PSD in afara Legii,Aceasta-i Misia Sacra a natiunii romane,Programul de Tara.Si garantez ,ca apoi,programele economice se pot derula fara frictiuni,va exista crestere economica si Bani Adevarati in buzunarele noastre,pentru ca nu vor mai fi furati de alianta rosie.Desigur "Opozitia" ,va fura,dar va fi mult mai usor de rezolvat ,sunt mici pietricele ,pe langa muntele de hotie PSD & ALDE...
As mentiona ca efecte externe,ca scoaterea din viata politica a PSD ,va favoriza natia romana exponential.Daca protestele ,ne-au adus admiratia lumii intregi (nu si a viermilor neocomunisti) ,pe cale de consecinta inseamna ,ca trebuie ,sa facem si mai mult ca natie,in vederea unei reale integrari in valorile lumii civilizate.

Cu stima,pentru toti romanii integrii,inteligenti, profesionisti ,patrioti si pentru toti cei care Suprema Valoare este Onoarea!
gg
magdalenaferu
rank 5
Avizul a fost favorabil , desteptule
Si nu putea bloca nicio ordonanta.
Marele aviz de la marele Minister al relatiei cu Parlamentul a fost favorabil - de 2 ori.
Mai , anti-coruptilor,daca deschizi o ancheta penala pentru grup infractional organizat si favorizarea faptuitorului si nu gasesti nimic , ci arunci dosarul fabricat in bratele Parchetului General ca sa se ocupe de avizul favorabil al unui Minister de care protestatarii nici nu au auzit, e rusinos.
Rusinos pentru DNA , rusinos pentru voi.
imbacsitul
rank 5
Reclamatia facuta de grupul lui Politeanu a fost
adresata DNA si nu Parchetului General asa ca DNA a fost nevoit sa-i dea curs!
Pe baza carei logici ati ajuns la concluzia ca DNA s-a facut de rusine?
Sa nu-mi spuneti ca logica de partid a PSD trebuie aplicata oriunde ca nu accept astfel de explicatii
homer
rank 3
.........................Place sau Nu chiar votind PSD!.......
...Cit timp PSD raspopit din FSN si mai ales PCR nu este Inafara Legii,ca o Grupare Mafiota,toate Forumurile si Protestele au valoarea unui bilet de tramVAI!Ar trebui un Referendum cu Intrebarea daca 'PSD mai poate sa participe la Orice Nivel in Conducere Unei Tari'!
viorel ratiu cincinnati oh usa
magdalenaferu
rank 5
@imbacsitul S-a facut de rusine ca deschis dosar politic
In mijlocul manifestatiilor pentru o hartioara de clasa 1 scrilejita care se cheama pompos Denunt si care de fapt nu contine nicio proba, nicio data , niciun document.
Pai asa deschidem dosare si plimbam ministrii la DNA si suspendam Primul Ministru si daramam guverne de cate ori scrijelim o hartioara cu "mi se pare ca ..." !
Rusinea e ca DNA a deschis un dosar pentru grup infractional organizat care a actionat pentru favorizarea infractorilor ducand "statul de drept in doliu" si a pasat dosarul exact in ziua cand era judecat la CCR.
A scapat de dosarul fara probe cu care a participat DNA la lovitura de stat si l-a lasat pe Procurorul General sa ancheteze faxul de la Ministerul relatiei cu Parlamentul ..
Nu am votat in viata mea PSD.
imbacsitul
rank 5
Doamna, eu va cred ca n-ati votat PSD, ca doar nici nu aveti
o atitudine partinitoare pro-PSD!
Daca DNA nu facea nici un fel de ancheta nu aflam acum de falsurile facute in Guvern! Exact asta mai lipsea sa avem ministrii acuzati de falsuri in acte publice, ca ultimii borfasi!
Si ziceti ca anchetarea unor falsuri in acte publice constituie un dosar politic?, Chiar nu e nici un articol in Codul Penal referitor la falsuri in acte publice, stiti dumneavoastra bine?
Chestia cu lovitura de stat data de DNA e superba, va rog sa va continuati ideea, va voi citi cu atentie si placere, va promit!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor