Dosarul Transferurilor: Judecatoarea care ar fi luat mita pentru achitarea inculpatilor, retinuta de DNA

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 22:33
3373 citiri
Dosarul Transferurilor: Judecatoarea care ar fi luat mita pentru achitarea inculpatilor, retinuta de DNA

Judecatoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, care ar fi primit mita 220.000 de euro, in perioada 2009-2012, pentru a-i achita pe cei opt inculpati si ulterior condamnati in dosarul Transferurilor, a fost retinuta de procurorii DNA.

Terceanu a fost audiata, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce au avut loc perchezitii in biroul ei de la Tribunalul Bucuresti.

Surse judiciare au aratat ca sora judecatoarei si sotul acesteia din urma au fost de asemenea adusi la DNA joi seara.

Perchezitii DNA in Dosarul Transferurilor: Judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, suspectata de luare de mita

Potrivit surselor citate, prezenta acestora a fost necesara pentru ca sora magistratului ar fi tinut o parte de suma primita drept mita de Geanina Terceanu, dar fara a avea cunostinta ca banii proveneau dintr-o infractiune.

Dosarul s-a constituit ca urmare a formularii unui denunt, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate. Acestea au mai mentionat ca Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocati.

Geanina Terceanu va fi prezentata vineri la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Totodata, la sediul DNA, au fost adusi Cristi Borcea si fratii Ioan si Victor Becali pentru a fi audiati in acest dosar. Acestia au fost adusi din Arestul Politiei, unde au fost transferati, miercuri, din penitenciar, unde isi executa pedepsele primite in dosarul transferurilor de judecatori.

Borcea si fratii Becali, adusi la DNA - ce mita ar fi incasat judecatoarea din Dosarul Transferurilor (surse) UPDATE

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpati din dosar, in 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Inalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la CAB, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu, la cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile.

Citeste si:
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Sursa: MEDIAFAX