Fost director RATB, retinut - gaura uriasa in bugetul Regiei

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 15:55
3474 citiri
Fost director RATB, retinut - gaura uriasa in bugetul Regiei

Fostul director general RATB Viorel Popescu a fost retinut vineri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acesta fiind acuzat de abuz in serviciu.

Procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Popescu, care este acuzat de abuz in serviciu, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Viorel Popescu ar fi permis cu buna stiinta ca o firma privata sa fie platita de RATB pentru servicii de consultanta juridica, fara ca societatea sa aiba, de fapt, dreptul de a desfasura astfel de activitati.

Director RATB, arestat pentru mita de 173.000 de lei

Anchetatorii sustin ca exista indicii care arata ca, in perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012, Viorel Popescu, in calitate de director al RATB, nu si-a indeplinit anumite atributii de serviciu sau a efectuat defectuos activitati specifice functiei sale.

Prejudiciu de peste 800.000 de euro

El a provocat astfel un prejudiciu de aproximativ 820.000 de euro.

Mai exact, RATB a incheiat, in martie 2012, un contract de prestari servicii judiciare cu o firma care nu avea drept de asistenta juridica si reprezentare in instanta, dar care a fost platita de Regie pentru astfel de servicii.

Din contract rezulta ca RATB, prin directorul Viorel Popescu, a imputernicit societatea respectiva sa recupereze toate creantele de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucresti (CASMB), "in baza unor simple solicitari", si sa joace rolul de intermediar intre Regie si CASMB.

Totodata, in baza contractului de consultanta juridica, RATB a efectuat plati ilegale si nefundamentate in valoare totala de circa 820.000 de euro, care reprezinta prejudiciu adus Regiei de Transport.

RATB reactioneaza dupa verificarile facute de Corpul de Control al premierului

DNA a adaugat ca investigatiile au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al prim-ministrului. In plus, in acest dosar au fost emise, tot vineri, mandate de perchezitie domiciliara la opt adrese din Bucuresti.

Viorel Popescu va fi prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

D.T.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...