Fost director RATB, trimis in judecata in al doilea dosar de coruptie

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 18:00
2111 citiri
Fost director RATB, trimis in judecata in al doilea dosar de coruptie

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Viorel Popescu, fost director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, au mai fost deferiti justitiei Marian Brebeanu, sub control judiciar, administrator al unei societati comerciale, pentru cumparare de influenta, si Marian Romica Nitu, fost consilier al directorului general al RATB, pentru marturie mincinoasa.

DNA precizeaza ca, in decembrie 2011, premergator sarbatorilor de iarna, Viorel Popescu, in calitate de director general RATB, a primit pentru sine, in mod indirect, de la Brebeanu si de la un alt om de afaceri, la sediul Regiei, suma de 2.500 euro.

"In schimbul acestei sume de bani, primita prin intermediul consilierului sau, Popescu urma sa intervina pe langa functionarii competenti din RATB, in scopul derularii in conditii avantajoase pentru firmele celor doi oameni de afaceri a unui contract al carui obiect il constituia vanzarea de catre aceasta institutie a unui numar de 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu in vederea dezmembrarii si valorificarii ulterioare a deseurilor rezultate), precum si in vederea atribuirii ulterioare a unor alte contracte similare catre societatile celor doua persoane", se arata in comunicat.

Fost sef al RATB trimis in judecata: A adus pierderi uriase regiei

Sursa citata mentioneaza ca, in 29 ianuarie 2015, Marian Nitu, cu ocazia audierii sale, a facut afirmatii mincinoase cu privire la imprejurari esentiale cauzei, in sensul ca a negat modalitatea de remitere prin intermediul sau a sumei catre directorul RATB.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile aflat in proprietatea lui Popescu si Brebeanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Viorel Popescu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pe 18 septembrie 2014, pentru abuz in serviciu, in scopul obtinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinte deosebit de grave si pentru conflict de interese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#director RATB trimis judecata, #director RATB coruptie, #Viorel Popescu trimis judecata, #Viorel Popescu RATB coruptie , #DNA