Fost sef al RATB trimis in judecata: A adus pierderi uriase regiei

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 17:16
1834 citiri
Fost sef al RATB trimis in judecata: A adus pierderi uriase regiei
Foto: luju.ro

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, fiind acuzat ca a prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro, prin faptul ca a incheiat un contract cu o firma care, desi nu avea drept de asistenta juridica, a oferit RATB astfel de servicii.

Aflat in arest la domiciliu, Viorel Popescu este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de abuz in serviciu si de conflict de interese.

Fostul director RATB Viorel Popescu a fost arestat preventiv

Mai exact, anchetatorii spun ca, in perioada 10 noiembrie 2011 - 9 octombrie 2012, in calitate de director general Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), Popescu "nu a indeplinit unele acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si a efectuat in mod defectuos activitati specifice functiei", fapt ce a dus la un prejudiciu de peste 3,6 milioane de lei, ceea ce reprezinta aproximativ 820.000 euro.

Acesti bani au fost folositi in defavoarea RATB, insa suma a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru firma Urbconnect SRL. Astfel, in 13 martie 2012, intre RATB si firma mentionata, care nu avea drept de asistenta juridica si reprezentare in instanta, a fost incheiat un contract de prestari servicii juridice.

In plus, conform sursei citate, fostul director al RATB nu a luat in considerare obiectiunile ridicate de Serviciul juridic si contencios al regiei, la semnarea contractului cu respectiva firma, iar ulterior a admis achitarea, din conturile bancare ale regiei de transport, a facturilor emise de firma privata, desi acestea nu se fundamenteaza pe niciun document care sa ateste demersurile concrete derulate de prestator si natura acestora.

In acest dosar, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a precizat ca se constituie parte civila, motiv pentru care aceasta cere in instanta recuperarea prejudiciului cauzat de Viorel Popescu, de aproape 820.000 de euro.

Pentru a fi siguri ca acesti bani vor fi recuperati, anchetatorii au pus sechestru pe bunurile imobile ale fostului director.

Judecatorii de Tribunalul Bucuresti urmeaza sa dea o sentinta in acest caz.

Viorel Popescu a fost ales in functiile de presedinte al Consiliului de Adminsitratie al RATB si de director al regiei la 10 noiembrie 2011.

El a condus RATB pana in 4 septembrie 2012, cand a fost revocat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din Consiliul de Administratie al regiei, ceea ce a dus automat si la pierderea postului de director. Reprezentantii USL in CGMB spuneau atunci ca Viorel Popescu a fost revocat din cauza managementului defectuos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#DNA RATB director judecata, #DNA Viorel Popescu judecata abuz, #DNA director RATB conflict interese , #DNA